Дечкин отново избегна присъдата

Автор: Симона Димитрова
Коментари (0)
08:27 / 25.01.2023
4344
Здравко Дечкин отново застана пред пловдивския Апелативен съд, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

През октомври миналата година, Дечкин, който е обвинен за убийството на бизнесдамата Виолета Балабанова, измени мярката му за неотклонение от "домашен арест“ на гаранция от 10 000 лева. В съдебната зала както вчера, така и през октомврийското дело, не се яви ключовият свидетел Тони Михайлов, който е в неизвестност в чужбина, въпреки многократните призовавания и възможности за издирване от външно министерство, които магистрите дадоха.

След справки от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" (ГДИН) и Национална Следствена Служба (НСлС) се установи, че Михайлов не пребивава в страната, и не е бил открит на адресите, на които е регистриран. 

Вчера майката на Михайлов - Мария, бе призована като свидетел, и бе разпитана от тричленния състав на съда за местонахождението на сина й. Според Михайлова със сина й не са в добри отношения от години, като не поддържа връзка нито с него, нито с внуците й. Михайлов е имал регистрирана фирма за почистващи услуги на територията на България, с която е работил в Нидерландия, но майка му твърди, че няма информация дали фирмата е преустановила дейност или все още е действаща. 

Тричленният състав на съда заяви, че ще бъде направена незабавна справка на всички мобилни номера, които са били ползвани от Михайлов и неговата майка за 6 месеца назад от датата на заседанието. Съдийския състав поиска и справка от НБГ "Население" за роднински връзки на Михайлов, и справка от Търговския регистар за фирмата на Михайлов "Севън Клин". 

Plovdiv24.bg припомня на читателите си, че Здравко Дечкин получи от Окръжен съд - Пловдив наказание от 16 години лишаване от свобода за грабеж, придружен с убийство. Той бе признат за виновен в това, че на 30.09.2009 г. в Пловдив, като извършител, в съучастие със сина на пострадалата - Георги Балабанов (починал на 15 юни 2012 година при катастрофа), последният като подбудител, е отнел чужди движими вещи – дамска чанта, мобилен телефон, пари, документи на обща стойност 760 лв. от владението на Виолета Балабанова, като е употребил за това сила и грабежът е придружен с убийството на жената.

Делото се отложи за 28 март в 14:00 ч. поради неявяването на Михайлов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (26):
02.06.2023 Здравко Дечкин обжалва присъдата за убийството на бизнес дамата Виолета Балабанова
25.10.2022 Изненада! Обвинeният в убийството на бизнесдама от Пловдив ще почва работа
05.04.2022 Дечкин, обвинен в убийството на бизнесдамата Виолета Балабанова - все по-далеч от наказанието
01.03.2022 Пускат на свобода за три часа подсъдим за убийството на бизнесдама в
Пловдив
01.02.2022 Ключов свидетел по делото за убийство на бизнесдама в Пловдив обявен за издирване
10.12.2021 В Пловдив пуснаха от ареста осъден за убийство
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).