"Децата на Хамелн" оживяват в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:04 / 16.07.2015
1163
Започнаха репетициите на новия спектакъл на Държавен куклен театър Пловдив "Децата на Хамелн" - международен проект, постановка на руския режисьор Сергей Столяров. Премиерата ще бъде на 2 септември.

"Децата на Хамелн" е спектакъл по стара немска легенда. Тя разказва трагичната история за изчезването на децата на немския град през XIII век. Тази народна приказка за честта и силата на обещанието, за мощта на дадената дума, алчността и отмъщението, оживява в Куклен театър-Пловдив, за да обърне внимание върху вечните теми - ценим ли чувствата и радостите си, докато преследваме мечтите си и колко са големи всъщност тези наши мечти.

"Децата на Хамелн" е едно различно и предизвикващо представление, в което ще участва и публиката.

Режисьорът Сергей Столяров и художникът Александър Алексеев създават своята версия на световноизвестната история заедно с актьорите на Пловдивския Куклен театър. Ателиетата в театъра вече майсторят кукли и творят декора.

"В крайна сметка всичко в нашия живот се случва, ако го пожелаем и както го пожелаем. И то е резултат от нашия избор - добър или лош, той е посочен от нас", казва Сергей Столяров.

Източник: ПОТВ


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Повече полиция на булеварди в Пловдив с висока концентрация на ПТ...
Предприятие обясни разликата между "Разфасовка от птиче месо" и "...
Майка на загинал моторист: Сам поиска да дари органите си, ако с ...
Брутални сцени в църква в Пловдив, раниха полицай!
Полицията взима мерки за мача Локо - Левски
За две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).