Деца-престъпници! Вижте какви ги вършат пловдивски ученици!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (2)
09:16 / 08.02.2018
13183
119 деца са станали жертви на престъпления през миналата година в Пловдив. 109 пък са престъпленията, извършени от малолетни и непълнолетни, като най-големият дял в тях се пада на кражбите. Това стана ясно от данните, изнесени вчера на специална пресконференция от зам.-председателя на комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Пловдив Петко Василев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

Цифрите показват също, че на отчет в града под тепетата се водят 233 малолетни и непълнолетни, над 300 са минали през педагогическите стаи. Тенденцията в Пловдив е да се работи в посока към предотвратяване на повторно извършване на деянието, коментира Василев. Затова се акцентира върху изследване на риска от рецидив, а като успех може да се посочи, че от 2009 година насам в Пловдив няма случаи на деца убийци. 

"Много се работи с ученици, защото 80% от престъпленията се извършват точно от ученици", изтъкна още зам.-председателят.

В града зачестяват и кражбите от големите търговски обекти, разкри Василев. Показателен е случай с две ромски момичета, решили да използват детенце като параван и напълнили количката с парфюми и артикули.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).