Деца от ОУ "Стоян Михайловски" спечелиха награда в конкурс за комикси

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:39 / 17.05.2013
4237
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "СТОЯН МИХАЙЛОВСКИ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Учениците от II "Б" клас на ОУ "Стоян Михайловски" в град Пловдив спечелиха голямата награда в конкурса за комикси на тема "Как победих бандата на микробите?", който е част от дългосрочна образователна кампания за повишаване хигиенните навици на децата под надслов "Здраве чрез хигиена в училище и у дома", организирана от компанията Юниливър съвместно с Министерството на образованието, младежта и науката.

Първият етап на кампанията обхвана 27 училища в четирите най-големи български града - София, Пловдив, Варна, Бургас и се проведе в периода 12 март - 14 май. Близо 12 000 ученици от първи до четвърти клас преминаха обучението по хигиена в часовете на класа. Учениците имаха за задача да приложат на практика новите знания и умения по отношение на поддържането на правилна хигиена като за целта изработиха комикси на тема "Как победих бандата на микробите?", в които илюстрираха по интересен и забавен начин методите за справяне с микробите.

Оценяването се проведе в два етапа. Първоначално, в Регионалните инспекторати по образование, заседава комисия, която излъчи комикс-победител за всеки от четирите града. Вторият етап на оценяването се състоя в Министерство на образованието, младежта и науката като специално жури, в което присъстваха представители на министерството, представител на Юниливър България, както и един от най-големите съвременни художници карикатуристи в България - Ивайло Нинов, единодушно определи комикса-победител.

"Децата бяха особено впечатлени от грозните чудовища микроби, от техните интересни прякори и от това, че действат често в банда и са много силни. Научиха, че те могат да обитават даже и клавиатурата на компютъра, домашните любимци, тоалетните, кухненския плот, където слагаме храната и най-вече мръсните ръце! И колко опасни болести могат да причинят. Разбраха, че злосторниците са толкова устойчиви, че освен редовното измиване на ръцете, добрата хигиена изисква и използването на продукт, който дезинфекцира и унищожава всички познати микроби! Работата в екип беше особено забавна и емоционална за децата.", заяви Камелия Христева, учител по изобразително изкуство в ОУ "Стоян Михайловски".

ОУ "Стоян Михайловски" в град Пловдив получи почистващи продукти за цялата следваща учебна година, а всички ученици от втори "Б" клас бяха наградени с MP4 плейъри и със специално парти. Юниливър България раздаде и поощрителни награди и на всички ученици от останалите три класа-финалисти - USB устройства.

"След приключването на този първи етап от кампанията, бих искал да споделя, че резултатите надхвърлиха първоначалните ни очаквания. Получихме множество запитвания от училища в други градове на България кога ще могат да участват и те в кампанията, като дори успяхме да включим в последния момент и едно допълнително училище в София - 20 ОУ "Тодор Минков", поради голямото желание на учениците в него да се изявят и покажат творческите си умения. Силно вярваме в значимостта на хигиената като път към по-добро здраве и ще продължаваме да работим върху инициативи, които едновременно да информират и образоват обществото ни.", заяви Стефан Андреев, управител на Юниливър България.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).