ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Деца от ОУ "Душо Хаджидеков" гостуваха в Националната гимназия за сценични и екранни изкуства
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:16 / 11.06.2021Коментари (0)1759
"Най-хубавият ден – днешният“ са думи на Майка Тереза. За малчуганите от "Drama Club“ към ОУ "Душо Хаджидеков“ - Пловдив с ръководители Радка Чонова и Иванка Александрова такъв ден беше вчерашният – 10 юни.

Така го оценяват самите деца. Клубът отвори врати на 01.06.2021 и с трепет посрещна 26 деца от четвърти и пети клас, които горят от нетърпение да се потопят в магията на театралното изкуство, а заедно с това и да усъвършенстват уменията си в овладяването на английския език. Правейки своите първи стъпки, създателите му срещнаха приятели в лицето на учениците и учителите от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства, град Пловдив.

Датата 10.06. за дълго ще остане в сърцата на всички като "най-хубавият ден“. В такъв го превърна гостуването на клуба в ателиетата на гимназията.

След топлото посрещане от Николай Томов, директор на гимназията, участниците в клуба бяха омагьосани от тайните на изкуството, които техните домакини разкриха в ателиетата за "Театрална кукла“ с ръководител Виржиния Петкова – Давчева, "Театрален грим и перуки“ на Доротея Христова, "Бутафория и аксесоари“ на Димитър Къркеланов, "Сценичен костюм“ на Рада Хаджийска и "Конструиране на костюм“ на Анета Зомбори.

Работейки над своите произведения, младите творци показаха на по-малките си приятели как се създават театралните кукли, декори, костюми и аксесоари. Децата с вълнение се докоснаха до тях и заразени от ентусиазъм, с възторг изразиха желанието си да тръгнат по стъпките на тези талантливи каки и батковци. А сред каките и батковците, учителите от ОУ "Душо Хаджидеков“ с радост откриха свои бивши възпитаници – дванадесетокласниците Ирина Чавушян, специалност "Театрален костюм“ и Калин Биркадзе от специалност Куклен театър.

Кръжочниците имаха и щастието да посетят и актовата зала на гимназията. Там, на своята театрална сцена, абитуриентите от специалност "Куклен театър“ с ръководител Даниел Русев представиха репетиция на дипломната си работа, която сред бурните аплодисменти, усмивките и сълзите на развълнуваната публика, се превърна в реално представление.

За финал денят прерасна в истински празник, когато преподавателят по скулптура Димитър Чонов въведе малчуганите в своето ателие. Там ги очакваше изненада – 29 прекрасни театрални кукли, изработени от възпитаниците на гимназията, с преподавател Виржиния Петкова-Давчева бяха дарени на клуба "Drama Club“ , за да се озоват участниците му в "единствената реалност – любовта“! "Защото това бе чувството, което изпълваше всички!“, твърдят гостите от "Drama Club“ към ОУ "Душо Хаджидеков“.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Преброяване на населението 2021 година
Кауза Колежа
Проектът Модър - Царевец
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: