Деца, бебета в колички и младежи застанаха начело на 7-я протест на пловдивчани срещу кабинета Орешарски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (29)
21:22 / 20.06.2013
9724
Деца, бебета в колички и младежи поведоха поредния протест на пловдивчани срещу управлението на тройната коалиция БСП, ДПС и Атака, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Над 1000 човека се включиха в шествието по Центъра, преминало по обичайния си вече маршрут. 

Протестиращите поеха по Главната улица към бул. "6-ти септември", където се обединиха с близо 150-тата човека, идващи от областна администрация, където изразиха отново своето недоволство от назначаването на Каймаканов за губернатор. Минавайки преди това покрай централата на Атака, протестиращите по Центъра обърнаха символично гръб и скандираха "Предатели" и "Волен - еничар".

Хората издигнаха плакати с надписи: "Подмолен Сидеров, доволен Сидеров", "Ние се тук безплатно", провокирани от изявлението през днешния ден на лидера на Атака, че протестиращите в България са интернет-лумпени и са "купени" от дадена политическа сила. Плакат, на който пишеше "Толкова ли нямате поне един експерт по оставките" беше издигнал над количката на детето си млад баща, а куче с надпис "Оставете кокал и за мен" протестираше заедно със стопанката си. 

Оригинални нови плакати като: "Да подкрепим другаря Станишев, Серьожа-не си отивай, преди да погребеш БСП", "Орешарски-иди си, психично болните слуги вземи си", "Каймаканов-отивай в Анадола" и станалите вече традиционни скандирания "Оставка", "Червени боклуци" и "И преди, и сега БСП е мафия" огласяха шествието през цялото време. 

Повтаряйки маршрута от вчера, множеството символично протестира пред Джумая Джамия до Римския стадион и после се насочи по ул. "Железарска" към бул. "Цар Борис Трети Обединител", където хората скандираха "Оставка" и "мафия" пред офиса на ДПС в града, преминаха отново през Тунела и пак изпълниха химна на България. Органите на полицията отново бяха на мястото си, като през цялото време се движеха с протеста и отцепваха движението на МПС-тата, за да осигурят безпрепятственото преминаване на недоволните от управлението на държавата.

И тази вечер за пореден път направи впечатление многото млади хора, с малки деца, дошли да изразят своето недоволство от управляващите. Пред офиса на БСП, протеста завърши с ръкопляскания за всички тях, дошли с децата си да покажат на управляващите, че е време за промяна. 

Към 20:30 часа шествието вече се беше върнало на Централния площад и хората започнаха да си разотиват.

Протестът продължава и утре вечер отново в 18:30 часа пред Общината, съобщи в края на митинга Стоил Атанасов, един от водачите на протеста. Протестиращите ще окупират утре отново в 8 часа сградата на областната управа на пл. "Никола Мушанов" 1.

"Всеки ден ще е така, до победата", обещаха още хората. 

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (29)

Още по темата (543):
28.06.2014 Борисов: Кабинетът да каже: "Провалихме се, спасете държавата"
14.06.2014 Вувузели на годишнината от протестите срещу Орешарски в Пловдив
14.06.2014 Оставка в сряда и избори наесен?
14.06.2014 Пловдив излиза на протест прещу правителството
14.06.2014 Една година протести срещу кабинета "Орешарски"
06.06.2014 Кметовете на ГЕРБ скочиха срещу неадекватното ни правителство
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).