Даряват апаратура на Детската клиника на УМБАЛ "Свети Георги"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:20 / 13.10.2011
1871
Днес даряват един апарат инфузомат и две помпи от типа "перфузор" - за венозни вливания на разтвори и медикаменти на Клиниката по детски и генетични заболявания на УМБАЛ "Свети Георги", съобщиха от здравното заведение.

Медицинската апаратура е закупена със средства от акцията "Жълти стотинки - деца помагат на деца" на Сдружение "Клуб милосърдие, съпричастност, напредък". Инициативата се провежда за четвърта поредна година в страната и целта й е да научи малките деца на съпричастност с проблемите на техните връстници, обясниха от сдружението.

"Общо 5 307,41 лв. бяха събрани в Деня на детето от ученици и фирми дарители в няколко града - Пловдив, София, Варна, Добрич, Бургас, Асеновград и Перущица. 31 училища, 2 детски градини и множество магазини и аптеки се превърнаха в пунктове за набиране на средства", обясни инж. Валя Минчева, координатор на акцията за Пловдив. Тя припомни, че част от средствата бяха дарени по време на благотворителен детски концерт на 1 юни в центъра на Пловдив.

Събирането на жълти монети ще продължи до 6 декември. Тогава стотинките ще се приемат в специални пунктове в големите търговски центрове на изброените градове.

Медицинската апаратура, която ще получи днес Клиниката по детски и генетични заболявания, е на стойност 4 767,01 лв. Разликата от 540,41 лв. ще бъде прибавена към средствата, които тепърва ще се събират, като очакванията са с бъдещото дарение да се закупи още един
инфузомат - апарат за венозни вливания на разтвори и медикаменти.

Високоспециализираната техника се използва за прилагане на животоспасяващи лекарства и позволява да се следи приложението на няколко медикамента едновременно. Благодарение на подобни съвременни медицински апарати, децата и младежите, които денонощно постъпват в Клиниката по детски и генетични заболявания ще могат да се възползват от изключително прецизната и лесна за мониториране и контрол апаратура, обясниха от Университетска болница "Свети Георги".

 

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).