Дариха животоспасяващи апарати на Клиниката по педиатрия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:49 / 23.03.2016
1751
Дарение от три перфузора получи днес Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ "Свети Георги". Това съобщиха от лечебното заведение. Апаратите са предоставени от "Ротари клуб Пловдив-Филипопол" и техните младежки организации "Ротаракт" и "Интеракт".

Проф. д-р Иван Иванов, началник на Клиниката, обясни, че перфузорите са животоспасяващи апарати, които позволяват бавно и дозирано въвеждане на лекарствени средства, електролитни разтвори и др.

Той благодари за направеното дарение и за това, че дарителите са избрали именно Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ "Свети Георги".

"Това е признание за нашата работа и съм щастлив от оказаното доверие", каза още проф. Иванов.

Дарителите уточниха, че средствата за закупуването на перфузорите са събрани на организирания през декември 2015 г. благотворителен коледен базар, на който са се продавали ръчно изработени от членове на трите клуба артикули. 

В резултат на двудневния базар са събрани средствата за два апарата, но фирмата-производител се е присъединила към инициативата на младежите и е дарила трети. Един от приоритетите на "Ротари Интернешънъл" са именно проекти в областта на детското и майчиното здравеопазване, допълниха дарителите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив водят тримата, измамили жени с над 30 000 лева
Пловдив почернява от полиция
Вход свободен в Музея на авиацията за Деня на храбростта
Професорка осъди УХТ за дискриминация
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).