Дариха компютри за лечебния процес в УМБАЛ "Свети Георги"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:12 / 19.04.2012
1720
Шест компютъра и сървър за свързване към оптична мрежа дари днес известна фармацевтична фирма на Университетска болница "Свети Георги". Това съобщи изпълнителният директор на лечебното заведение проф. д-р Карен Джамбазов. Техниката е нова и е от последно поколение, общата й стойност е 18 162 лв. Ще я използваме в 3 направления, обясни проф. Джамбазов.

Сървърът ще бъде инсталиран в Центъра по образна диагностика и в него ще се съхраняват всички направени образни изследвания - рентгенови, компютърно томографски (скенер) и магнитнорезонансни. Това ще даде възможност лекуващите лекари да следят статуса на пациентите си, като ползват различни работни станции в клиниките на болницата. Данните могат да бъдат изпращани и за допълнителни консултации дори извън страната, потвърди Мартин Герганов, мениджър в компанията. 

С по-голямата част от дарените компютри ще бъде оборудвана компютърна зала към болничната аптека на УМБАЛ "Свети Георги". По този начин ще се подпомогне реализацията на проекта "Лаборатория за изготвяне на индивидуални разтвори за вливане на при пациенти с онкологични заболявания", разработван от пловдивската университетска болница.

Останалите компютърни конфигурации ще облекчат работата на Втора хирургична клиника, през която минават един от най-тежките спешни случаи и планови интервенции.

Техническите параметри на дарените работни станции и на сървъра гарантират защита на данните, съхранение на огромен обем от информация и отговарят на нуждите на най-голямата болница за активно лечение в страната, обясни изпълнителният й директор проф. д-р Карен Джамбазов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Временна организация на движението в центъра на Пловдив заради сп...
Студентка от Пловдив й прилошава, докато учи и пада от третия ета...
Страхотна придобивка в пловдивска болница, лекуват пациентите в о...
Най-силният българин пловдивчанинът Мариян Димитров ще дърпа три ...
Ново 20: Ето кога затварят Бетонния мост
Безценни артефакти ще могат да бъдат видени в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).