Данъчните глобиха пловдивски ресторант заради неиздадена касова бележка за 100 лв. капаро

Автор: Мария Морунова
Коментари (1)
17:30 / 13.07.2019
11629
Приходната агенция санкционира ресторант "Мемори" заради неиздадена касова бележка за 100 лева капаро, съдът обаче отмени глобата. Това става ясно от решение на Районен съд Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

На 12 януари тази година клиент на ресторанта платил 100 лева като капаро. От ресторанта не издали касов бон на клиента, а квитанция към приходен касов ордер. Именно заради служителката на НАП, която била в ресторанта на проверка съставила наказателно постановление и глоба в размер на 1000 лева.

Фирмата-собственик на ресторанта обаче обжалва така наложената глоба. Според районните съдии плащанията на суми по доставки на стоки или услуги, независимо дали същите ще се третират като капаро или като авансови вноски по продажната цена, не следва да се регистрират и отчитат чрез издаване на фискални касови бележки от фискално устройство, тъй като с тях не е осъществена доставка на стока или услуга.

Именно заради това отменят наложеното постановление и глоба на "Мемори". Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред Административен съд Пловдив.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).