Дани Каназирева: Ремонтът на Гребната база под въпрос

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
13:06 / 21.07.2011
3152
Гребната база може да си остане неремонтирана и да дочака европейското първенство по гребане през септември в сегашния си вид. По-малко от 2 месеца преди старта на надпреварата обществената поръчка за основен ремонт на финалния комплекс е прекратена, а време за нова процедура няма, алармира Дани Каназирева. Тя апелира кметът Славчо Атанасов да вземе мерки. "Вечният български страх да не се изложим пред чужденците е на път да се сбъдне. По всичко личи, че пак ще се правят ремонти на парче в последния момент, а това означава едно-единствено нещо - общината отново демонстрира пълна липса на административен капацитет, простата дума за което е некадърност", заяви Каназирева.

Обществената поръчка за основния ремонт на финалния комплекс и на хангарите и съблекалните е обявена на на 15 април т. г. Изненадващо обаче оферта за финалния комплекс подава само една фирма, макар че сумата не е малка - 475000 BGN без ДДС по прогнозна стойност. Това води до съмнения, че условията на конкурса не са подготвени добре, защото в кризата при всеки конкурс на общината има истински наплив от фирми.

Предложената в единствената оферта сума надхвърля посочения в поръчката лимит и тъй като при това положение няма как да се сключи договор, поръчката е прекратена на 17 юни. Повече от месец оттогава решение какво ще се прави няма, а европейското първенство по гребане започва на 13 септември и е повече от ясно, че време няма.

Виж коментарите (17)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гръмотевици раздират небето над Пловдив, порой се излива над град...
Живеещите на тази улица в Пловдив пропищяха: Аман вече!
Първи кадри от мястото на инцидента между мотор и камион в Пловди...
Георги Георгиев и Деница Николова: Околовръстното на Пловдив е пр...
Христо Радков пред Plovdiv24.bg: Глобите на шофьорите от последни...
Сигнал: Голяма нередност на матурата по английски


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).