Дани Каназирева: Най-големият успех за Пловдив е изборът му за Европейска столица на културата

Автор: Мария Морунова
Коментари (2)
16:35 / 27.12.2014
4008
В края на 2014-та и в навечерието на новата 2015-та година Plovdiv24.bg по традиция среща своите читатели с кметове на Пловдив, както и с видни общественици в поредица от интервюта.

За изтеклата още една година от управлението на кмета Иван Тотев председателят на "Съюз за Пловдив" Дани Каназирева определи като най-голям успех избора на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 г.

"Зад тази титла стои хилядолетната история на Пловдив, стоят усилията на много хора. Всичко това е плод на знанията, на усилията, на грижите на много хора. Признанието за града ни, което бяха длъжни да ни дадат", коментира Каназирева и допълни, че другият голям успех за Пловдив е стартът на работата по Транспортния проект.

Като негативи в местното управление лидерът на "Съюз за Пловдив" определи безсмислената направа на кръговото кръстовище до Водната палата, тегленето на 30-милионния заем.

"Пловдив е градът с най-висок данък, с най-големи такси МПС, с най-много заеми. Това е плашещо, защото Пловдив потъна и все повече затъва в една спирала на вечните заеми. Който управлява, смята да се обезпечи с милиони назаем, да направи така че да си осигури гратисен период, а този, който дойде на власт след това да плаща заемите", коментира Каназирева.

Тази година Каназирева спечели дело срещу община Пловдив за незаконосъобразното събиране на такси за гаражи. Тази победа към момента, защото съдебното решение може да се обжалва, Дани Каназирева определи като морална.

"Чрез тази такса искахме да покажем порочната практика на сформиране на таксите изобщо. Сформират се на принципа колкото пари ни трябват, толкова пари събираме от хората", подчерта общинската съветничка.

За да разберете какви още виждания за начина на управление на Пловдив има общинският съветник и лидер на "Съюз за Пловдив" и мисли ли за кметски пост, изгледайте интервюто, което репортерът ни Мария Морунова взе специално за читателите на Plovdiv24.bg.



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (7):
03.01.2015 Иван Тотев: 2014 г. надмина очакванията ни, 2015 г. ни чака много
работа
02.01.2015 Николай Чунчуков: Страхотен успех за "Източен" са новите фитнес
площадки
01.01.2015 Ральо Ралев: Места в детските градини в "Северен" има за всички
31.12.2014 Георги Титюков: Приоритет за района през 2015 г. ще са ремонтът на бул. "Руски" и разширението на ЦДГ "Каменица"
30.12.2014 Димитър Колев: Всичко, което планирахме за тази година, го свършихме
29.12.2014 Костадин Димитров: Акцент в работата ни за 2015 г. ще е парк "Лаута" и микрорайон А5
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).