Да завършиш средното си образование с 3 официални документа? Възможно е!

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:20 / 05.07.2021
2124
Да завършиш средното си образование с 3 официални документа? Възможно е. Четиринадесет ученици от Професионалната гимназия по туризъм "Проф.д-р Асен Златаров“ в Пловдив вече са го постигнали. И при дипломирането си те получават диплома, свидетелство за професионална квалификация и лауреатско свидетелство от национална олимпиада, подписано лично от министъра на образованието.

Лауреатското свидетелство се признава за оценка Отличен /6.00/ на кандидатстудентски изпит в някои от най-желаните специалности на Софийския университет. Високо ценен е такъв документ и при кандидатстване в университетите в чужбина.

Олимпиадата по гражданско образование традиционно се приема като поле за изява на хуманитарни гимназии. А ученици от Професионалната гимназия по туризъм "Проф.д-р Асен Златаров“ участват в националния й кръг още от самото й начало. 13 лауреатски отличия, едно първо, едно второ и едно трето място са спечелените от тях до момента. Ученичка от гимназията е участвала и спечелила лауреатско място и на Национален кръг на Олимпиадата по Философия.

Тази година лауреатките от националната олимпиада по гражданско образование са Зарина Велева от 12 А, специалност "Мениджмънт на хотелиерството " и Нелиана Вълчева от 12 Г, специалност "Организация на туризма и свободното време“.

Някои от паралелките в Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров“ предлагат и интензивно езиково обучение. Има отлични възможности за личностно развитие в най-различни клубове по интереси и спортни клубове. "Здравословно хранене“, "Балканска и европейска кухня“, "Светът на коктейлите“, "Млад екскурзовод“, "Културни пластове в Европа“, "Visiting Plovdiv“, "Tourism in my city“ са само някои от тях. В гимназията активно се работи по различни проекти от Еразъм+, които предоставят възможност на учениците да пътуват в чужбина. За специалност "Кетъринг“ има и летни стажове в Германия. Баскетболният отбор на гимназията е трикратен градски шампион.

А най-младите пловдивчани знаят, че ученето на модерните специалности в пловдивската професионална гимназия по туризъм е съчетано с много позитивни емоции и преживявания.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).