Да бъдеш Дядо Коледа с кауза! Мъж събира средства за социален дом в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:42 / 18.11.2021
1738
Георги Симеонов от Горна Оряховица за 8-ма поредна година ще се превъплъти в Дядо Коледа, за да събере средства за благотворителност. През месец декември той ще посещава по покана частни домове и фирми. Всяка негова изява ще е на символичната цена от 5 лв., но който желае, може да дари и повече. 

Тази година той е решил събраните средства да отидат за Дома за възрастни хора “Каритас" в Пловдив, разказват от вестник "Янтра". “Избрах този дом, защото видях реклама за него по телевизията и страшно много се натъжих. Имам позната, която работи там и от нея разбрах за какво става въпрос. Понякога хората нямат пари дори за хляб", разказва Георги.

Младият мъж е преболедувал COVID-19 преди месец и има издаден зелен сертификат. Въпреки че не се справя лесно с болестта, той вече се чувства готов да осъществи своята благотворителна кампания и тази зима. Миналата година, въпреки пандемичната обстановка, той не се плаши и обикаля много адреси.

Понякога му е по-трудно, но с помощта на таксиметровата фирма, която го транспортира на по-ниска цена, се справя. Казва, че има случаи, в които хората, чиито фирми и домове посещава, му плащат разходите за такси, но това става само по тяхно желание.

От 15 години Георги работи в местната колбасарска фирма и обикаля след работа, а в почивните дни – без прекъсване. Желаещите да ги посети се свързват с него чрез лично съобщение във фейсбук или по телефона. За толкова години той вече има и постоянна клиентела.

Подаръците, които носи на децата, трябва да са предварително подготвени от родителите или фирмите, които посещава. Нужно е да са надписани и да му се предоставят преди посещението, за да може да зарадва с тях малчуганите, пояснява той и допълва, че обикаля градовете Г. Оряховица, Лясковец, Д. Оряховица и В. Търново, ако има желаещи. Случвало се е да ходи и в близките села.

“Най-голямата сума, която са ми давали за моята кауза, са 100 лв. Тогава се разплаках, защото детето, заради което отидох, беше много малко и се изплаши. Въпреки че това провали първоначалния замисъл на посещението, човекът дари тези пари и ме разчувства", разказва Георги. 

Той е щастлив, че все още има добри хора и вече е оставил в миналото огорчението от случката, при която беше пребит за 25 ст. от мъж с умствена изостаналост.

Виж коментарите (0)

Още по темата (266):
13.12.2023 По случай празниците Vivacom отключва всичките си телевизионни канали до 18 януари
30.12.2022 Д-р Милена Любенова: Периодът около новата година е пренаситен с традиционни празници
28.12.2022 Вижте къде са едни от най-високите данъци в света
27.12.2022 300 деца участваха в "Моята коледна картичка до Дядо Коледа" в карловско
село
24.12.2022 Къде е домът на Дядо Коледа?
23.12.2022 Коледа в Норвегия - снежна приказка от детството
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).