ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
ДВГ "Пеещите котенца" с празничен концерт на 5 юни на сцената на Летния театър
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:18 / 20.05.2021Коментари (0)2910
©
ДВГ "Пеещите котенца“ ще зарадват своите почитатели с празничен концерт на 5 юни 2021 г. на сцената на Летния театър (Бунарджика). Спектакълът е посветен на Деня на детето. Вокалистите от популярната пловдивска формация ще представят 20 детски песни на композитора Невена Кючукова, която над 50 години работи и твори текстове и музика за млади изпълнители.

"Повече от година заради пандемията децата бяха ограничени от участия в конкурси, фестивали и концерти. В момента те с невероятен ентусиазъм и удоволствие се готвят за концерта и с нетърпение очакват да се изявят на сцена. Последните две седмици усилено репетираме заедно, за да представим пред пловдивчани и гостите на града любими и нови песни от репертоара на "Пеещите котенца“, коментира ръководителят на вокалната формация Невена Кючукова.

Тя уточни, че текстовете на песните са съобразени с говорните особености при малките деца и спомагат за правилното изговаряне на звуците. "Те обхващат душевния мир на подрастващите и обогатяват речниковият им фонд за заобикалящия ги свят. Малките певци формират ясна дикция, работят с микрофони и добиват самочувствие на сцената“, допълни музикалният педагог.

Заедно с вокалистите на ДВГ "Пеещите котенца“ на сцената ще участват и деца от танцови формации от пловдивските детски градини – "Вяра“, "Зора“, "Буратино“, "Дружба“, "Слънце“, "Светлина“, "Чучулига“, "Червената шапчица“, както и на ТФ "Деница“. Малките танцьори и техните ръководители са подготвили специална хореография по песните от репертоара на "Пеещите котенца“.

Над 150 талантливи деца ще излязат на сцената, за да поздравят меломаните. Те ще разкрият артистичните си заложби и ще създадат много настроение за пловдивчани и гостите на града. Детският спектакъл "Пеещите котенца и приятели“ ще започне от 18 часа на 5 юни 2021 г. на Летния театър.

Сцената на Бунарджика ще се превърне в място за песни, танци и забавления, както и за стотици детски усмивки. Билетите за концерта ще са в продажба на касата пред община Пловдив от 24 май. По време на концерта ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки, препоръчвани от Министерството на здравеопазването.

ДВГ "Пеещите котенца“ е първата в Пловдивска област авторска вокална група за деца от 3 до 8 години. Тя е създадена от Невена Кючукова – автор на над 150 детски песни, стихове, мюзикъли.

Вокалистите от "Пеещите котенца“ са носители на повече от 100 награди от национални и международни конкурси, а Невена Кючукова е удостоена с приза за принос във вокалната педагогика и за това, че открива за музиката млади таланти. Вече над 50 години тя работи с деца, на които посвещава своето творчество. Нейните възпитаници достойно представят Пловдив на национални и международни конкурси и са любимци на публиката у нас и в чужбина.

Талантливите деца от "Пеещите котенца" имат привилегията първи да изпълняват най-новите песни на пловдивския композитор и да ги запишат в звукозаписно студио. Те се очакват с нетърпение и от малчуганите в страната, както и в чужбина.

Част от песните на Невена Кючукова са включени в учебници и учебни помагала за деца от предучилищна и начална училищна възраст. Някои от бившите възпитаници на Невена Кючукова продължават да се занимават с музика, пеят и свирят на различни музикални инструменти във Великобритания, Германия, Италия, Испания, Австрия, САЩ, Канада, Русия и др. държави по света.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: