ДГ "Пролет" става част от "Захарно петле", оптимизират разходи и персонал

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
13:39 / 31.07.2017
4332
Детска градина "Пролет" (район "Северен") става част от "Захарно петле", рокадата влиза в сила от 18 септември, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Проблем на малките градини - каквато е "Пролет", се очертава недостатъчният финансов ресурс, който се предоставя по единния разходен стандарт, се посочва в обосновката на решението, което пловдивският Общински съвет ще гласува на сесията си утре. 

Средствата трудно покриват заплати на персонала. Преобразуването ще осигури по-добро управление на средствата за трудово възнаграждение и оптимизация на персонала, намалявайки този с дублиращи функции. ДГ "Пролет" се помещава в сграда за 4 групи и е с капацитет от 88 деца. През учебната 2016/2017 я посещават 101 деца. "Захарно петле" пък е в сграда с 6 групи и капацитет 132 деца. През настоящата учебна година я посещават 159 деца. След решението на местния парламент инвентарът, сградата и документацията на "Пролет" се приемат от "Захарно петле". 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Чудесни новини за детето, малтретирано в Пловдив: Добре е и ходи ...
Наглостта на тарикатите в Пловдив няма край
Неприятно преживяване за десетки пътници, решили да пътуват с бър...
Аварии оставиха хиляди в Пловдив и областта без вода в почивния д...
Триумфален успех на ученици от Пловдив в Рим
Предстои реорганизация на градския транспорт в Пловдив. Ще бъдат ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).