ДГ "Чайка" посрещна директори на детски градини

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:14 / 24.11.2017
18658
Педагози, представители на детски градини от Южна България, бяха на посещение в най-новата детска градина в район "Източен". ДГ "Чайка" посрещна гостоприемнно и слънчево директори на детски градини от Хасково, Стара Загора, Асеновград и район "Южен" в Пловдив. Директорът на градината Нейка Бакърлиева разказа историята на дълго чаканата сграда, която е специално проектирана и напълно задоволява нуждите на съвременното обучение и удобство на децата и персонала. 

Районният кмет Николай Чунчуков запозна всички с иновативните решения на средата- запазване на старото дворно пространство с многодишна растителност, капково напояване на двора, соларна инсталация за енергозахранване и с гордост развеждаше гостите из модерната сграда. Те споделиха, че са очаровани от ефективното разположение на детските групи в кръгов периметър; от семплата, но красива многоцветна обстановка в детските групи и ултра модерната кухня, в която могат да работят 10 човека без да си пречат.

Мария Петрова - зам.-директор на градината разказа за програмните системи, по които работят педагозите, а Нейка Бакърлиева специално акцентира на системата на Томас Гордън, по която са обучени всички учители за ефективни взаимоотношения с родителите и децата. 

Стефка Симеонова - гл. експерт" Образование и култура" в районната администрация, отговори на въпроси, свързани с управлението на образователни проекти по ОП"Наука и образование за интелигентен растеж" заради опита, който има района със самостоятелен проект.

Като представител на групата гости, Илияна Аргирова- ст. експерт "Предучилищно възпитание" от РУО -Стара Загора благодари на кмета и екипа за възможността да видят най-новите постижения в образователната инфраструктура и дейности и отправи покана за гостуване.

Децата от ІV група поздравиха педагозите и ги изпратиха с обичаната от тях песен за доброто, като не пропуснаха да се снимат с кмета, а той като съсед има каза- сега чувам колко хубаво пеете, защото ви виждам в махалата, само когато играете! Ще идвам повече тук на празници!

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).