ДБГ се закани да направи пробив на местните избори в Пловдив-област

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:40 / 28.04.2015
3238
"Движение България на гражданите" ще направи пробив на местните избори в Пловдив-област. Разчитаме на областния предизборен щаб да направи силни кампании на кандидатите за кметове и общински съветници на ДБГ и РБ, които до 20-и май ще бъдат обявени.

Това казаха Димитър Танев и Настимир Ананиев, заместник-председатели на "Движение България на гражданите" и народни представители от Реформаторския блок на снощното заседание на Предизборния щаб на ДБГ на Пловдив-област, провело се в Пловдив.

Танев подчерта, че ДБГ настоява за единна регистрация на Реформаторския блок на местните избори през есента. 

"На всички следващи избори от първите ни избори заедно като Реформаторски блок вдигаме подкрепата си и тази тенденция ще продължи, работим усилено по консолидацията ни в Блока и по организацията ни за изборите", допълни той. 

По думите му само за една седмица местни предизборни щабове са започнали да функционират на 20 места в страната - в областни центрове и големи общини, а до началото на май във всички областни градове щабовете ще са вече работещи.

Настимир Ананиев съобщи, че ДБГ и РБ ще издигнат кандидати за кметове и съветници във всички общини. 

"С колегите от другите партии в РБ работим чудесно, парламентарната група е силна и единна", добави още Ананиев. 

Той каза също, че местните избори са мажоритарни и РБ ще издигне най-добрите кандидати, които да се борят за доверието на гражданите, включително и в София, където РБ ще има свой кандидат за кмет. 

"Не е сложно да издигнем кандидати, които да са качествени, да са хора с потенциал и приемливи както за партиите в Блока, така и подходящи за избирателите ни кандидатури", каза Ананиев.

Танев допълни, че на места в страната РБ ще подкрепи независими кандидати или кандидати, издигнати от инициативни комитети.

Попитан дали конкуренцията на кандидатите на РБ с тези на ГЕРБ няма да навреди на управляващата коалиция, Настимир Ананиев отговори, че който събере повече подкрепа, той трябва да спечели, че тази конкуренция е полезна за общините и от нея коалицията ще укрепна, а няма да пострада.

В заседанието участваха Областния координатор на ДБГ за Пловдив-област Делчо Бакърджиев, заместник-областните координатори и всички председатели на 15-те общински структури на партията в областта. Бакърджиев и щабът подчертаха, че през месец май ДБГ ще открие свои структури и в общините "Марица" и Садово.

Според решението на Националния съвет, взето на разширеното заседание в Бургас на 18 април 2015 г., ДБГ Пловдив-област трябва обяви кандидатите си за кметове до 15 май, а за общински съветници - до 20 май.

Виж коментарите (1)

Още по темата (892):
10.05.2023 Пепа Деведжиева: Разкритията на Чингарова са след дъжд качулка
09.05.2023 Предсeдателят на РИК-Пловдив за думите на Чингарова: Не трябва да се допускат подобни внушения
09.05.2023 Бивш председател на ОИК: Твърденията на Чингарова са абсурдни
09.05.2023 Районна прокуратура Пловдив се самосезира, започва проверка
09.05.2023 Освободен зам.-кмет на "Централен" разбуни духовете с обвинения за фалшифицирани избори в Пловдив
15.10.2019 Мирно и кротко: Последната сесия на ОбС Пловдив свърши за 20 минути
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).