Д-р Димитров: Онази нощ всичко стана много бързо, аз защитавах живота си!

Автор: Мария Морунова
Коментари (22)
16:12 / 18.07.2019
6235
"Още един път искам да кажа, че съжалявам. Аз съм лекар. Онази нощ всичко стана много бързо. Аз защитавах живота си! Съжалявам още един път. Моля за справедлива присъда." Това бяха последните думи на д-р Иван Димитров, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Преди това адв. Елдъров, който е повереник на родителите на Плъха поиска ефективна присъда. Той подчерта, че случаят се неглижира от прокуратурата, а поисканата присъда от държавното обвинение е "погалване".

"Не бива да забравяме нивото на това дело. Лекар, човек, който трябва да спасява човешки животи. И каква е реакцията му на 2 март 2018 г.? Търсел си домашната котка. Това е реакцията на човек, стрелял по друг човек", каза още адв. Елдъров, позовавайки се на протоколи от разпити по делото. Юристът подчерта, че на инкриминираната дата Димитров заявил "Стой! Полиция, легни на земята". Според Елдъров това е белег, че докторът е готов да лъже.

След него думата получи защитникът на Димитров - адв. Георги Кутрянски. Той заяви, че няма спор за неизбежна отбрана, но не е имало превишаване пределите на неизбежната отбрана. Имало е нападение в нощно време с нож от близко разстояние спрямо Димитров от страна на употребил наркотични вещества човек - Плъха. Димитров е бил в ситуация, в която е нямало как да не се защити. Наказанието за Димитров според адв. Кутрянски трябва да бъде условно и в минимума му според закона.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (22)

Още по темата (145):
26.03.2024 Оправдаха д-р Димитров, убил крадец в дома си в Пловдив
16.10.2023 Вещи лица говорят за случая с убития в Пловдив Плъх
30.05.2023 Полицай е описал минута по минута записите от камерите, заснели моментите преди и след фаталното прострелване на Жоро Плъха
14.03.2023 Разминавания в показанията за убийството на Жоро Плъха
20.02.2023 Добра новина за д-р Димитров, убил Жоро Плъха
14.12.2022 ВКС върна делото за убийството на Жоро Плъха
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).