Цяла улица в недоумение заради преместен знак за инвалиди, започнаха и съседски войни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
09:10 / 26.11.2017
6290
Знак за инвалидно място е на път да породи истинска междусъседска война. За проблема на ул. "Тодор Бурмов" разказа читател на Plovdiv24.bg. 

Каква е историята: първоначално знакът е монтиран в началото на улицата, в последствие обаче за всеобща изненада той е преместен навътре при номера 4-6, две кооперации с един вход. Изненадата идва допълнително и от факта, че на улицата всички имат гаражи. 

"Обадихме се в "Синя зона", на въпроса дали знакът е индивидуален, служителите отвърнаха, че е за всеки от цяла България", споделя жената. Проблемът обаче е там, че съсед си харесал мястото и направо обсебил мястото, макар че в района има и други подобни семейства. По думите на нашата читателка въпросният съсед притежава два автомобила - единият със стикер, а другият без стикер за инвалиди. Всъщност втората кола не се използва и съседите деликатно го помолили поне да я премести в гаража си, но мъжът отказал.

"Започнаха да стават скандалите. Хората нямат достъп до входовете, такситата отказват да влизат", разказва жената. Наскоро се наложило да бъде викана линейка заради трагичен случай и тя едва успяла да се добере до входа. 

Потърпевшите вече са се обърнали към зам.-кмета по транспорт Златин Велев, от кабинета му обаче ги посъветвали да пишат оплакване направо на кмета Иван Тотев.

"Защо е нужно това, ние искаме само знакът да се премести отново в началото на улицата, след като не е индивидуален и може да се ползва от много хора и след като много хора желаят това. На нас нищо не ни пречи да дръпнем този кол и да го сложим в началото на улицата, защото дупката си стои още. Ние обаче всичко да е законно." 

Наш репортер опита да се свърже с ресорния зам.-кмет, но не успяхме да намерим г-н Велев. Plovdiv24.bg ще попита отново какво е наложило преместване на знака и как стои проблемът от гледна точка на администрацията. 

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).