Цял квартал в "Централен" избухна в недоволство заради ето това!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (3)
12:01 / 05.03.2019
8962
Пловдивчани не издържаха и се обърнаха към кмета - като последна инстанция, за да споделят своите разочарование, гняв и недоволство заради неизпълнен проект в район "Централен".

"Преди дни няколко съседи написаха писмо до кмета във връзка с неизпълнения проект, а той беше - да асфалтират пред блока и да направат зелена площ и паркоместа. Вече почти 40 години все ни обещават, че ще го направят и все ни лъжат, а в момента паркингът се използва за склад на строителите на пътища", написа до редакцията на Plovdiv24.bg живущ в зоната. Ето и молбата на хората до градоначалника:

"Пиша ви от името на цял квартал, от името на хора, които не могат да повярват какво се случи пред очите им! Става въпрос за добре познатия от вас и много наболял за общината парцел в центъра на града, а именно пространството между "Шести септември" 203,205,207,209,211, 213,215,217, ул. "Весела" и ул."Ламартин". От близо 40 години това пространство е един лунно-пустинен пейзаж и сметище за отпадъци. Прахолякът, който дишаме ние и нашите деца всеки ден, вече е непоносим! Между това петно има детска градина и ясла, не ви ли е срам, господа местни управници? През всичките тези години се пускаха безброй жалби, оплаквания, сигнали а единственото оправдание на общината беше, че нямало пари, имало проект и за в бъдеще било предвидено изграждането на паркинг и градинка, но чакали финансиране. И така десетки години.

Когато кварталът разбра, че след толкова много години е дошло финансиране по програма "Региони в растеж", се зарадвахме, че след 40 години най-накрая ще живеем в нормални условия!

Уви - какво се случи? Взеха да се ремонтират ненужни неща, като преасфалтиране на улици без нужда, ненужно пренареждане на павета, ремонт на тротоари с нови плочки на мястото на старите-нови плочки. Извършиха се пълни абсурди, а единственото петно, което имаше нужда от ремонт, си остана същото сметище, но с още по-големи дупки и още повече боклуци. Ето какво се случи пред очите на един квартал.

Представете си нов асфалтиран път и в средата му една грозна и дълбока дупка. След години недоволство се намират пари за ремонт на пътя, вследствие на което асфалтът се заменя с нов, но дупката в средата му остава незапълнена, но все по-дълбока заради багерите, които са извършвали ремонтните дейности. Що за пародия е това, господа управляващи? Пита цял квартал!"

Виж коментарите (3)

Още по темата (83):
10.03.2024 Пускат за експлоатация новоасфалтирана улица в центъра на Пловдив
30.10.2022 Мрак и тъмнина в район "Централен"
03.07.2022 Премахват опасна сграда на ул. "Генерал Данаил Николаев" в Пловдив
01.03.2022 Незаконна врата на улица в центъра на Пловдив спира достъпа до частен
имот
20.11.2021 Жители на Пловдив вече три години чакат улицата им да бъде приведена в нормален вид
09.08.2021 От "Централен" обясниха за започналото разрушаване на сгради
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).