Чудесна новина за шофьорите в район "Централен"

Автор: Мариана Панчева
Коментари (2)
13:45 / 22.10.2016
8620
Десетки паркиращи в нарушение ще имат възможността да станат изрядни след реализирането на амбициозен проект за отпушване паркирането в район "Централен", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Проектът, одобрен от Комисията по транспорт и сигурност, е за карето между бул. "Руски", ул. "Гладстон" и ул. "Преслав" - "Петьофи", "Виктор Юго", "Йосиф Шнитер" и "Цар Иван Александър". 

Планът е еднопосочните улици да бъдат с възможност за паркиране и от двете страни. Разстоянието между двете колони автомобили обаче трябва да е поне 4 метра, за да минават спокойно специализирана техника, коли на пожарната, полицията и "Чистота". 
 
"В момента изготвяме технически проект", съобщи за читателите на Plovdiv24.bg кметът на район "Централен" Георги Стаменов

"По план ще се реализират около 80 броя паркоместа и така 80 автомобила, ежедневни нарушители, ще се превърнат в изрядни ползватели. Не само ще дадем някакъв естетически вид на досегашното паркиране, но и ще въведем и правила", коментира още той. 

По думите му ситуацията в момента е следната - там, където тротоарите са по 5-6 метра, колите на живущите се спират върху плочките поради факта, че няма къде. Когато се отнемат три метра от тротоара, пак остава достатъчно място за свободно преминаван.

"Затова оптималното решение е да направим джобове за паркиране, без някой да се притеснява, че ще бъде глобен."

След реализиране на проекта и ако се докаже, че моделът е работещ, има възможност да бъде въведен и в други зони за района.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Забавен надпис на автомобил в пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).