Чревна инфекция уби двегодишно момченце

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (21)
08:56 / 24.02.2011
11293
Двегодишно момченце от Пловдив почина в детска клиника към УМБАЛ "Свети Георги" след мълниеносна чревна инфекция., която е предизвикала некроза на червата. Една година по-рано детето е било оперирано заради множество аномалии на тънките черва.

Момченцето е прието по спешност около 2.30 часа преди две вечери. В отделението е проведена 3-часова реанимация заради висока температура, повръщане и подуване на корема. Въпреки интензивните реанимационни действия на лекарите то не е могло да бъде спасено.

Експертизата на патоанатомите сочи, че при постъпването си в клиниката детето е било с настъпили необратими изменения в организма, при които реанимационната помощ е безуспешна. Телцето на момченцето е предадено за експертиза в съдебна медицина. Родителите са подали жалба във Второ полицейско управление и е разпоредена проверка. При съобщаване на новината за смъртта на детето близък на семейството е ударил в лицето един от лекарите в клиниката, твърдят от УМБАЛ "Свети Георги".

Източник: в. "Марица"


Виж коментарите (21)
Още новини от Новини от Пловдив:
Обяснение в любов в Пловдив: Честит рожден ден, Цветана!
Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България", се срещна...
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).