Човекът на Бербатов в Пловдив: Обидно е да науча за заема от фен на Ботев

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
10:14 / 10.03.2022
10043
Словесна престрелка се заформи в пленарната зала на пловдивския Общински съвет заради предложението да се разреши на кмета да преговаря за нов 50-милионен общински заем, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Диспутът беше открит от Слави Георгиев, който посочи, че до момента кметът Здравко Димитров е взел 70 милиона лева заеми. "Как да обясним на хората в "Гаганица", "Гагарин" и микрорайоните в "Южен" защо ходят по стари тротоари? Реализирате грандомански обекти. Да, и тези обекти са важни за Пловдив, но това не може да се случи в извънреден порядък" - подчерта Георгиев.

Веселина Александрова от ДБ заяви, че стадионите и плувният басейн са заложени като стръв, защото всички пловдивчани искат тези обекти да се довършат. Д-р Веселка Христамян попита на какво основание от ЗОП ще се вземе този заем и по какъв начин ще се променят договорите със строителите?

"Аз съм един от хората в тази зала, които най-много искат да се случат стадионите. Човек от фенклуба на "Ботев" ми каза вчера по телефона, че ще има предложение за заем за довършване на стадиона. Това е обидно за мен. Търсена ли е помощ от държавата – министрите на спорта, на финансите? Този фен ми каза, че имало сметка, в която средствата на "Ботев" били там и никой не може да ги пипа. Аз ще подкрепя изграждането на стадиони в град Пловдив, но редът, по който се случват нещата, е много некоректен" - заяви съветникът Георги Величков, който е човекът на Димитър Бербатов при срещите му с футболните клубове от Пловдив и региона.

Владимир Кисьов подчерта, че сега не се гласува заем, а даване на разрешение за разговори. Предприемачът смята, че е по-добре тези обекти да се финансират от държавния, а не от общинския бюджет. Припомни, че преди няколко сесии в 3-годишната прогноза за развитието на Пловдив по предложение на съветниците от ВМРО-БНД е прието предвиждането на 50 млн. за спортни обекти. Кисьов препоръча на колегите от ДБ да лобират на национално ниво нужните 50 милиона да се вземат от републиканския бюджет.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (26):
09.02.2023 Зико: Да не се лъжем, някои обекти в Пловдив ще бъдат спрени!
09.02.2023 Дадоха милионите за стадионите "Христо Ботев" и "Локомотив"
09.02.2023 Кметът за стадионите: Ще има и за едните, и за другите
09.02.2023 НА ЖИВО: Решават за стадионите на Локо и Ботев
17.01.2023 Препроектират плувния комплекс с 50-метровия басейн
27.10.2022 Благословиха заема от 24 милиона за стадионите на Ботев и Локо
Още новини от Новини от Пловдив:
Ако сте в Пловдив заведете детето си на "Детски панаир на занаяти...
Георги Георгиев, ГЕРБ: Доходите на българите са изядени с 30% зар...
36 лева за килограм боровинки в Пловдив
Теодора напусна дома си в Пловдив, в момента никой не знае къде е...
Добри новини за Югоизточния обход на Пловдив
Геворг Харутюнян остава на топло


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).