Чомаков: В Общината карат на проекти и финансиране от миналия мандат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
10:42 / 08.04.2011
5491
Във връзка с нашумелия в последните два дни проблем със строителството на Синдикалния дом, Plovdiv24.bg се свърза с екскмета на Пловдив, Иван Чомаков

Припомняме, че сегашния кмет на Пловдив, Славчо Атанасов, в сряда (05.04.) каза, че не може да носи вина за договора, в който са предвидени нищожни неустойки, около 0.05%, тъй като не е подписан от него, а е подписан по времето на кметуването на Иван Чомаков

Иван Чомаков започна с уговорката, че не може да говори за нещо, подписано преди четири години и плюс това, "в момента договорът не стоял пред него, за да го коментира".

"Строителството започна година и половина по-късно. Така, че как ще се изпълни всичко в срок. Има някакви технологични срокове, които трябва да се спазват", поясни Чомаков и допълни, "че предполага, че ако на фирмата е плащано в срок, те може би са щели да завършат строителството, когато е трябвало." От думите му стана ясно още, че това е двустранен процес.  

По отношение на неустойките, за които Атанасов каза, че били нищожни, коментарът на Чомаков беше следния: "Има си строителен надзор, който е назначен, има ред институции, които трябва да контролират сроковете и качеството за изпълнение. А сега, ако Славчо бърза да го открива за изборите, това е друга тема". 

"Поне да вземат да изпълнят едни проект за 4 години. Карат на проектите от миналия мандат и не само на проекти, ами и на финансиране", завърши с критика към сегашното управление на града, Чомаков.

В тази връзка днес в общината кметът Славчо Атанасов и председателят на ОбС Илко Илиев, отговориха иронично на нападките на всички, които твърдят, че община Пловдив работи по проекти от предишните управления. 

"Наистина виждам какви усилия коства на администрацията на общината да се довършват техните проекти", с насмешка каза Илко Илиев

Кметът беше още по лаконичен:

"Знаете, че аз не обичам да правя първи копки", прояви пък тънко чувство за хумор той.  

Чуйте целия звуков файл!

Проследете новините по темата тук

Виж коментарите (15)

Още по темата (140):
26.08.2020 Община Пловдив ще чисти ДК "Борис Христов" с над 30 000 лева
01.06.2020 Покривът на ДК "Борис Христов" протече, търсят строител за ремонт
10.12.2019 Домът на културата "Борис Христов" се мести в кино "Космос"?
27.05.2019 Портрет от бронз на Борис Христов в Дома на културата
01.08.2016 Отдават бившата дискотека в Дома на културата под наем
22.06.2016 Отварят пиано бар или клуб за жива музика в Дома на културата, но не чалга
Още новини от Новини от Пловдив:
Провериха сигнал срещу любима хижа недалеч от Пловдив
Бойко Борисов със силно обръщение от Пловдив към избирателите
Манфред Вебер от Пловдив: По-силни сме от всякога
Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев в Пловдив
Росен Желязков: Европа е преживяла най-кървавите и опустошителни ...
Костадин Димитров: Това е едно историческо за Пловдив събитие


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).