Читателка: Защо ул. "Рая" не се преасфалира? От кметството обясниха, че е извън регулация

Автор: Мария Морунова
Коментари (4)
07:40 / 16.08.2015
4281
Жителка на "Западен" пита защо ул. "Рая" не се преасфалтира. Оказва се, че улицата е извън регулация. Ето за какво точно става дума в сигнала, който получихме от читателка на Plovdiv24.bg и отговорът на кметството в "Западен":

"Здравейте! Искам първо да изразя благодарност към вашата медия за помощта, която оказвате на пловдивчани и съдействието при отразяване на всякакви нередности.

Дойде и моят ред да ви пратя нещо, което намирам за напълно недопустимо в 21 век във втория по големина град в България.

Снимките, които прикрепям са от улица "Рая", район "Западен", която свързва голяма част от квартал "Смирненски" с парк "Отдих и Култура" и Гребната база. Хората като мен, които живеят там, са принудени всеки ден да маневрират с колите си, опитвайки се да избегнат огромни дупки, шахти по средата и купчини камъни. Буйната растителност и липсата на тротоари допълнително утежняват положението. Гледката е плачевна и много бих искала тези снимки да стигнат до вниманието на кмета.

Въпросът е кога тази улица ще бъде оправена, надявам се, че чрез вас този проблем ще достигне до кмета на район "Западен", за да получим яснота кога ще можем нормално да пътуваме до домовете си."

Репортер на сайта отнесе проблема до районната администрация на "Западен". От там обясниха, че от насам седмица я подготвят, за да бъде насипана с трошен асфалт. И вече голяма част от улицата е насипана. 

Причината за липсата на нормален асфалт е, че улица "Рая" е в обхвата на ПУП Смирненски 3, по който има още неприключени възражения, които са във ВАС в момента, тоест ПУП не в сила, респективно уличната регулация също.

След приключване на делата и въвеждането на уличната регулация, има малко отчуждаване в обхвата на "Рая". Приключат ли и те, чак тогава може да бъде изградена улицата по нормалния начин, тоест асфалтирана.

До прекратяване на всички жалби и влизането в сила на ПУП, районата администрация може само да прилага временни решения, тоест, както в случая да полага трошен асфалт.

 


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).