Читатели поискаха нов светофар в Пловдив! Вижте къде!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (19)
07:05 / 20.10.2013
10412
Изграждане на светофарна уредба на кръстовището на ул. "Братя Бъкстон" с бул. "Александър Стамболийски" поискаха читатели на Plovdiv24.bg с писмо до редакционната поща. Ето какви са техните мотиви:

"Здравейте пише Ви гражданка на гр.Пловдив и работеща в района на въпросното кръстовище. Бихме искали да ви помолим чрез вашия сайт /за нас любим/, ако може да направите нещо по въпроса за изграждане на светофарна уредба на кръстовището на ул. "Братя Бъкстон" с бул. "Александър Стамболийски". Преминаването през това кръстовище е кошмарно всеки божи ден. Винаги се чака по 5 минути на ляв завой. Особено натоварено е сутрин от 08,00 до 09,00 часа и следобед от 16,30 до 17,30 часа. Бихме желали също да съобщим, че на седмица там има поне по една катастрофа. Благодарим Ви предварително. Ако се наложи, се нагърбваме със задачата да съберем подписки от работещите в района".

Репортер на сайта се обърна към шефа на ОП "Организация и контрол на транспорта" Никола Янакиев, за да внесе яснота като експерт каква точно е процедурата за поставянето на нов светофар в града:

"Най-напред в Общината трябва да има постъпило искане от страна на хората за това. След това се прави проучване има ли необходимост от поставяне на светофар точно на това място, защото по тази логика всеки може да поиска подобно нещо. По-нататък следва задължително съгласуването с КАТ, планиране на средства в бюджета и накрая обявяване на обществена поръчка за изграждането му", обясни Янакиев.

Виж коментарите (19)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).