Читатели: Този град чисти ли се?

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
11:18 / 26.07.2022
1937
Този град чисти ли се, питат читатели на Plovdiv24.bg и изпращат снимки. От тях ясно се вижда, че няма място, откъдето да минеш от изпопадалите листа. А локацията е централна, край оживен булевард, близо до самия център. Може би всеки момент работничките от ОП "Чистота" ще минат и ще изметат листата? А може би не?

По-лошото е, че ние гражданите с нищо не помагаме за чистотата на града. Напротив, още повече замърсяваме. Все едно, че не живеем в тази среда.

На много от собствениците на домашни любимци, например, въобще не им прави впечатление, че животинките си вършат работата по тротоарите. Ще им препоръчаме да отидат до някоя близка европейска държава и да видят какво правят хората там.

На всяка верижка на домашния любимец е завързана найлонова торбичка, която е за тази цел. Навеждаш се и си събираш “онова", което може да бъде настъпено по невнимание от всеки, ако не се изхвърли. Някъде по света дори има специални кошчета за изхвърляне на именно такива отпадъци.

А за онези, които люпят семки и ги плюят до пейките по парковете, нямаме думи!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).