Читател: Шофьори на маршрутки ни тровят с цигари

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (41)
10:47 / 01.05.2013
7188
Получихме на редакционната си поща, оплакване от читател на Plovdiv24.bg, че в пловдивски маршрутки шофьорите пушат и тровят по този начин пътниците. Публикуваме писмото, без редакторска намеса. Коментарите оставаме на вас!

От около седмица ми се налага да пътувам отново в прословутите пловдивски маршрутки и за сетен път се сблъсквам с горчивата реалност на българския градски транспорт, отговаряща по-скоро за стандартите на страни от третия свят.

Вече почти привикнали на мръсотията, грубото отношение, неспазването на правилата за движение и абсурдното отношение към нас, пътниците сме подложени и на системно ТРОВЕНЕ с цигарен дим. Пет поредни дни пътувах от кв. Кичук париж до кв. Кършияка, и пет пъти се осмърдях стабилно на цигари.

Шофьорите пушат по време на движение вътре в маршрутките, независимо дали има един или двадесет пътника, независимо дали се возят бременни жени, възрастни хора или невръстни деца. Вътре винаги е "лисичарник".

Ако посмееш да направиш забележка на шофьора повече не чакай да спре или да се возиш на дадената маршрутка, както ми доказа скоро водачът на №1014. Вече ми се струва, че вместо да давам по 1 лв за маршрутка и ще се отровя от цигарен дим, ще търпя лошо отношение и ще пътувам в мизерия по-добре да дам 3лв за такси.

Още нарушения в маршрутните линии - ПО ЗАКОН, шофьорът на превозното средство е задължен да продава билети! А не да прибира левчетата и да се ослушва след това.

Следващо нарушение - Къде в българското законодателство е позволено на шофьорите да се "карат" на пътници независимо от причината?

Това е една малка прашинка от целия апсурд на който пловдивчани са подложени ежедневно. Освен сигнали в медиите явно няма друг начин за показване на нашите позиции и негодувания спрямо нередностите.


Виж коментарите (41)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).