Читател: От ОПУ отказват да осигурят безопасността на преминаващите през кръстовището на Пазарджишко шосе с Околовръстното

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
19:24 / 30.03.2024
7452
От Областно пътно управление отказват да осигурят безопасността на преминаващите през кръстовището на Пазарджишко шосе с Околовръстния път на Пловдив. Това твърди читател на Plovdiv24.bg:

"Здравейте, уважаема медия! 

След написването на десетки статии и публикуването им в медиите с голямо местно значение и организирането на протест заради бездействието на пътноподдържащата институция в областта, се взе мигновено отношение по решаването на проблема с неработещото осветление на пътя Пловдив - Асеновград, с което скоростно се осигури безопасността на движещите се между Асеновград и Пловдив през нощта.

Колко още трябва да се чака и да се търпи мракът (докато се случи някой инцидент може би), в който е потънал районът преди, след и в на кръговото кръстовище на Околовръстния път и Пазарджишко шосе - лампите не работят с години, а маркировката вътре в самото кръстовище е изтрита от също много дълго време...

И за това ли нехайство на отговорните институции в града трябва да се огранизира митинг, че най-накрая да се вземат мерки по отстраняването на проблема с неработещото осветление и на това голямо и с денонощно интензивно движение кръгово кръстовище на Околовръстното шосе на Пловдив и пътя за Пазарджик, за да се осигури безопасността на преминаващите през от години надвисналата тъмница и заличена маркировка в самото и района на натовареното кръгово кръстовище?!

След като зададохме тези въпроси, получихме отговор, какъвто са получили и съгражданите ни от областта в района на Асеновград, че от ОПУ Пловдив няма какво да направят към момента и за неопределн срок напред, защото са сключили неизгодни за тях договори за пътно поддрържане и така ощетяват българските данъкоплатци...

Как тогава в рамките на няколко дни (независимо от зимното поддържане) преди две седмици се реши дългогодишният проблем с осветлението на пътя Пловдив-Асеновград - толкова ли е трудно да светнат лампите и на кръстовището на Околовръстното с Пазарджишко, или просто не им се занимава, докато нещата не станат сериозни и хората излязат да изразят недоволството си и от това бездействие, за да се поеме ангажимент пред пловдивчани и да се поеме отговорност за изпълнение на служебните задължения от пътноподдържащата институция, с цел опазването на здравето и живота на гражданите?

Моля Ви чрез Вашата медия като посредник, на който интересът на гражданите е приоритет, да потърсите не само становище от регионалната дирекция на АПИ в област Пловдив по казуса, но и да изискате от тях да поемат ангажимент с конкретен срок за решаването на проблема с осветлението и маркировката на кръговото кръстовище на Пазарджишко шосе с Околовръстния път на Пловдив, защото животът и здравето на хората при сегашното дългогодишно лошо стопанисване, е застрашен на това невралгично и конфликтно кръгово кръстовище".

Очаквайте продължение по темата.

Виж коментарите (2)

Още по темата (27):
28.11.2023 "Бизнесът за Пловдив" поиска това кръстовище да стане на две нива
01.05.2023 Нов инцидент на пътя, на който загинаха петима
27.03.2023 Водач отнесе глоба от 800 лева за шофиране със 130 км/ч на пътя Пазарджик-Пловдив
25.03.2023 Да се молим! Пострадали са в болница след ПТП-то на Пловдив-Пазарджик
25.03.2023 Тежък инцидент много близо до Пловдив
25.06.2022 Пловдивчанин: На Пазарджишко подобни изпреварвания са ежедневие
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).