Читател: Кога ще бъде пуснат фонтанът на бул."Източен"?

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
21:38 / 16.05.2022
1968
Читател на Plovdiv24.bg съобщи за неработещ фонтан в централната градска част. 

"Пловдивските летни жеги започнаха тази година започнаха още през май. Едно от хубавите неща в града са шадраваните и фонтаните, които, заедно с дърветата, помагат за намаляване на топлината. Направи ми впечатление обаче, че не всички водни огледала в града работят. Например - шадравана в новия парк на ъгъла на булевардите "Княгиня Мария Луиза" и "Източен". Ще бъде ли пусната скоро водата там" - пита читателят.

Попитахме ОП "Градини и паркове" ще работи ли фонтанът на ъгъла на двата булеварда. "Да, ще работи!", категоричен е директорът на общинското предприятие Веселин Козарев. Това ще стане веднага, след като бъде извършен ремонт, тъй като за пореден път там е изкъртена дюза.

Козарев напомни, че миналото лято няколко пъти се налагаха ремонтни дейности на фонтана. Причината за повечето от тях беше недобросъвестно отношение – хвърлени кал и клони, както и отпадъци го бяха запушили, имаше счупени пръскалки.

Специализираният екип на предприятието в момента поетапно отстранява повреди и на други фонтани, както и на обществени чешми в града. По-сериозни ремонти предстоят на езерото с мечката в Цар Симеоновата градина и в "Сити парк" до МОЛ "Пловдив".

Директорът на "Градини и паркове" призовава хората да пазят общинската собственост, каквато са и фонтаните. И особено чешмите, които най-често стават жертва на вандалски прояви.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).