Читалището в "Прослав" в окаяно състояние, търсят схема за финансиране

Автор: Мария Морунова
Коментари (5)
09:15 / 24.02.2014
5398
Читателка на Plovdiv24.bg алармира, че читалището в кв. "Прослав" е в много лошо състояние и се нуждае от ремонт.

"Здравейте, живея в кв. "Прослав" от 35 години и не си спомням читалището в квартала "Никола Й. Вапцаров" някога да е ремонтирано или дори елементарна поддръжка да му е направена! В момента е в окаяно състояние, от стряхата му падат парчета, кабел виси необезопасен, а в непосредствена близост има парк, който също не е в добро състояние и който ежедневно е посещаван от майки с малки деца. Да не говорим за мазилката на въпросното читалище, която се рони отвсякъде, липсващите улуци, поради което в дъждовно време водата се излива точно до стълбите и близкия тото пункт! Просто е кошмарно!

Въпреки това все пак вътре библиотеката е действаща, както и под наем се дава една малка стая за народни танци и вероятно и за други мероприятия. За киносалона, където понякога от училището и детската градина се организират тържества, няма да говоря - студ и мизерия! Има назначена чистачка, секретар и библиотекар! За толкова години как не се намериха пари да се пооправи тази сграда! Аз просто недоумявам?!?

Щом се намират средства за заплати, би трябвало да може да се отделят и за всичко останало, докато т. нар. ''читалище" не е паднало върху главите на служители и посетители"
, възмущава се читателката ни.

Репортер на сайта се свърза с кмета на район "Западен" Димитър Колев. Той поясни, че писмото е изпратено и до него. Предстои да се проведе разговор със зам.-кмета на Пловдив Стефан Стоянов, за да се обсъди проблемът и да се потърси вариант за финансиране на ремонта на читалището.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).