Читалище "Христо Ботев" се нуждае от спешен ремонт

Автор: Мариана Панчева
Коментари (1)
16:22 / 05.02.2018
5303
Програма на обща стойност 100 000 лева за всички пловдивски читалища ще поискат съветниците от ВМРО при първия възможен случай, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

"Българските читалища са били хранител и пазител на българската духовност, култура и общност през последните 200 години от турското робство. Те са онова огнище, което не е позволило надеждата да загасне. Те са световен феномен", заяви градският лидер на партията Борислав Инчев.

Конкретен повод за инициативата е отказ на местния парламент да отпусне 32 000 лева за неотложен ремонт (претапициране седалките в залата, ремонт на тоалетните и ремонт на течащия покрив) на читалище "Христо Ботев" в район "Южен" с аргумента, че то не е общинска собственост и за него не би следвало да се харчат общински пари. От ВМРО обаче опровергаха това твърдение с документи и бяха категорични, че Общината трябва да се грижи за своята собственост,още повече, че на фона на останали ремонти сумата не е стряскащо фрапираща.

Самото читалище, обърнаха внимание от ВМРО, притежава третата по голимина сцена с 550 места без балкона. А и като цяло заради масовостта на проявите си читалищата имат своята роля и за 2019-та година, когато Пловдив ще е Европейска столица на културата. 


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).