"Чистота": Не ние сме виновни, а гражданите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
16:02 / 30.05.2023
3366
По повод публикацията на Plovdiv24.bg "Грозна и тъжна гледка възмути пловдивчанин“ от "Чистота“ заявяват, че причината за образуваното край контейнерите сметище е, че гражданите не спазват графика за събиране на едрогабаритни отпадъци от домакинствата.

Директорът Димитър Георгиев напомня, че контейнерите за смесен битов отпадък тип "бобър“ се обслужват всекидневно – и в делнични, и в празнични дни. Всеки ден също работи и специализираната площадка пред базата на предприятието – ул. "Даме Груев“ 64А, където пловдивчани могат да предават разделно събрани отпадъци от домовете си.

За улеснение на тези от тях, които не разполагат с транспорт, "Чистота“ събира по график едрогабаритни отпадъци по кварталите. Всеки петък графикът за предстоящата седмица се изпраща до всички пловдивски медии, публикува се и в сайта на "Чистота“. Ако той се спазва, "грозните и тъжни гледки“ ще намалеят.

Ако пък по случайност най-близките контейнери са запълнени, нека гражданите отидат до съседните, призовава Георгиев. За сигнали и всякакви въпроси, свързани с чистотата, хората могат да позвънят на тел. 032/675 817. Посоченото в публикацията място своевременно е почистено.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).