Четирима кандидати за шеф на ОПУ - Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
17:01 / 21.08.2023
3409
Четирима кандидати са допуснати до втория етап на конкурса за директор на Областно пътно управление - Пловдив. Те са сегашният шеф Петър Попов, бившият директор и бивш главен инженер на Община Пловдив Йордан Калев, Георги Николов и Красимир Пенев. Няма недопуснати кандидати, предава Plovdiv24.bg.

На 5 септември четиримата са поканени за писмена разработка на тема "Изграждане, развитие и модернизация на пътната инфраструктура". Изпитът ще е с продължителност 60 минути. Критериите за оценка на писмените разработки са: съдържанетието да е в съответствие с избраната тема, темата да бъде добре организирана и структурирана, степен на познаване на нормативните актове, които имат отношение към темата на концепцията и кръга на проблема, степен на познаване на дейността на АПИ, текстът да бъде ясен, логически последователен и да отговаря поставената тема, достъпност и точност на изложението. 

Оценяването е по петобалната система, като най-висока оценка 5 се поставя на писмената разработка, която напълно отговаря на посочените изисквания, а най-ниска оценка 1 - на писмената разработка, която не отговаря на посочените изисквания и не личи умение за стратегическо мислене и управление.

Информация относно резултатите от писмената разработка кандидатите ще получат лично веднага след представянето им. В случай на успешно преминат втори етап, още същия ден ще се проведе интервю с кандидатите. Преди интервюто, конкурсната комисия ще формулира въпросите към кандидатите, с които се цели да се установи в каква степен притежават професионалните и делови качества, които са необходими за изпълнението на длъжността. 

Припомняме, че конкурсът за директор на ОПУ - Пловдив беше обявен в началото на август. В момента начело на Областното пътно управление е Петър Петров, който през октомври 2021 г. спечели обявения тогава от АПИ конкурс. Той обаче е преназначен с временен договор, тъй като предишният директор Атанас Ташков бе възстановен със съдебно решение. Самият Ташков впоследствие се отказа от позицията срещу парично обезщетение, а от миналия месец е заместник-областен управител. Решението на ВАС обезсилва резултатите от проведения конкурс и затова се организира нова процедура.

Виж коментарите (0)

Още по темата (7):
07.08.2023 АПИ обяви конкурс за директор на ОПУ Пловдив, заплатата - до 3400 лева
27.11.2021 Съд отмени уволнението на Атанас Ташков
04.10.2021 Ексклузивно: Петър Попов е новият шеф на ОПУ - Пловдив
14.09.2021 8 кандидати за директор на ОПУ Пловдив, трима вече са били начело
24.08.2021 АПИ обяви конкурс за директор на ОПУ - Пловдив
02.06.2021 Първо в Plovdiv24.bg: Инж. Йордан Калев поема шефското място на Пътното в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева
Пловдивско училище отбеляза по атрактивен начин своя патронен пра...
Една от най-красивите жени на света се оказа 23-годишна пловдивча...
Адвокат: Някои българи почиват по Беломорието, децата им учат в п...
Вижте какво сервираха в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).