Център за домашни грижи открива БЧК в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:12 / 18.02.2005
867
Центрове за домашни грижи открива Българският червен кръст в Пловдив, Монтана и Благоевград. Те са създадени в рамките на програма “Домашни грижи” към БЧК с финансовата подкрепа на Италианския Червен кръст. Очаква се през 2005 година всеки един от центровете за домашни грижи да обслужва безплатно по 60 граждани. В тях ще работят по три медицински сестри и пет домашни помощнички, които са преминали обучение за грижи в дома.
Програмата “Домашни грижи” се основава на дългогодишния опит на Швейцарската асоциация “Шпитекс” и предоставя специализирани грижи по домовете на тежко болни възрастни хора и инвалиди. Целта на Програмата е да се подобри качеството на живот на възрастни, хронично болни и хора с увреждания. Центърът в “Лозенец” работи вече две години и предоставя медицински грижи по предписания на личините лекари и неспециализирани грижи - помощ в домакинството, хигиена на дома и др. В момента центърът обслужва 70 души.
Откриването на центъра в Пловдив е на 24 февруари.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).