ЦДГ "Червената шапчица“ се сдоби с модерни и безопасни катерушки и люлки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:36 / 21.10.2010
3220
С огромна торта, подарена от кмета на район "Тракия" Гиньо Матев бе честван първият рожден ден на ЦДГ "Червената шапчица" в новата сграда. Празникът съвпадна и с поставянето и освещаването на новите катерушки и люлки в двора на детското заведение. В продължение на една година те не бяха направени, защото фирмата, която построи сградата изпадна във финансови затруднения. Благодарение на усилията на общинската администрация, вече този пропуск е наваксан и децата, и учителите, и родителите могат да бъдат спокойни, увери заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков.

Той и кметът на район "Тракия" Гиньо Матев откриха обновения двор на модерното детско заведение.Там са изградени са общо 8 площадки, като всяка една от тях е съобразена с възрастта на децата, които ще играят на нея. Детските площадки отговарят на всички условия за безопасност, така, че децата да не пострадат, докато играят на катерушките и люлките. Също така има и поставени миникошове за баскетбол, както и футболно игрище. Съоръженията и футболните врати са преместваеми и ще бъдат поставяни в двора, само тогава, когато децата имат занимания.

Това се прави с цел те да не бъдат използвани от по-големи ученици, които могат да ги изкъртят. Това обясни директорът на детското заведение Тинка Бодурова.Тя допълни, че са направен и сондажи за поливане, благодарение на които ще може да се поддържат зелените площи и цветята, които са засадени в двора на ЦДГ "Червената шапчица".

Виж коментарите (2)

Още по темата (3):
08.05.2010 Незнайно кога ще дойдат катерушките в "Червената шапчица"
22.09.2009 До две седмици доставят катерушки на "Червената Шапчица" и я откриват
официално
17.09.2009 И втората нова градина в "Тракия" вече работи, чакат гумираната настилка, за да могат децата да играят навън
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).