Бутат бившия ресторант Бунарджика! Опасен е!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (24)
08:35 / 30.06.2012
11751
В отговор на засиления обществен интерес, след публикацията ни от онзи ден, Plovdiv24.bg потърси допълнителна информация по темата с бившия ресторант "Големият Бунарджик".

Оказа се, че емблематичният за времето си ресторант е в окаяно състояние, обитава се от клошари и е опасен. Затова се свързахме със собственика на имота, както и с кмета на Пловдив и ресорния му заместник.

Собствениците ни увериха, че на този етап ще бъде съборена опасната сграда, след което ще бъдат премахнати загражденията. На този етап там не е предвидено да се строи нещо друго. Научихме също така, че имотът е закупен от друг частник преди няколко години.

Галакси Пропърти Груп ООД извършва демонтаж на съществуващата конструкция на бившия ресторант Бунарджик. Към момента сградата е в окаяно състояние и конструкцията е опасна за преминаващите. Освен това, обектът се е превърнал в свърталище на хора, превърнали го в нездравословно и нехигиенично място. За да се почисти и обезопаси, на терена трябва да бъдат вкарани обемни машини, които да започнат дейност по изчистване на замърсяванията и демонтиране на конструкцията. С цел спокойна работа на екипите и безопасността на преминаващите, в момента мястото е заградено и ще остане така до приключване на работата.

Компанията разполага с всички разрешителни от Община Пловдив и МВР за извършваните дейности и ежемесечно плаща таксата си за тротоарно право. На оградата е сложена табела, която указва какви точно са дейностите, които се извършват на този терен, и защо е заграден.

Галакси Пропърти Груп все още няма план за застрояване на терена. Като собственик на парцела обаче, е задължен да го обезопаси.

Свързахме се и с ръководните кадри в общината, ето какво ни отговориха и от там.

"При нас няма постъпил инвестиционен проект за стария ресторант "Големият Бунарджик". Има постъпило уведомление по член 197 по ЗУТ за премахване на собствена сграда в собствен имот. Във връзка с това има план за безопасност, който включва ограждане на обекта и обезопасяването му до събарянето на съществуващата сграда. За да се построи обаче след това каквото и да било на това място, е нужно да бъде издадено строително разрешение, а на този етап няма издадено такова", заяви за нашия сайт зам.-кметът Димитър Кацарски.

"В момента в Община Пловдив няма постъпило искане за строително разрешение", категоричен бе и кметът Иван Тотев.


Виж коментарите (24)

Още по темата (11):
11.02.2013 Кметът убеждава инвеститора да не се отказва от строежа на Бунарджика
08.02.2013 Спират строежа на Бунарджика
06.12.2012 Шепа професионални протестиращи унижават Пловдив пред Европа
13.11.2012 Проучване показва актуалните нагласи и от какво са недоволни пловдивчани
09.11.2012 Професионални "протестиращи" се гаврят с паметта на починал журналист
08.11.2012 Инвеститорът в клуб "Бунарджика" кани протестиращите на среща, те отказват
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).