Бушон от Пещера изпра фирмата на бивш зам.-министър и баща на пловдивски "борец срещу корупцията"

Автор: Георги Кирилов
Коментари (1)
12:42 / 10.02.2022
11565
Поредицата промени в законодателството, които целят да ограничат изтичането на огромни средства от ДДС чрез продажба на закъсали фирми на бедняци с многомилионни дългове, засега не може да пресече порочната практика. Чистачът е основен играч в схемата, а услугата вече се е превърнала в модерна професия. От нея често се възползват и представители на властта.

При преглед на собствениците на фирмите в портфолиото на един от шампионите в почистването - Владимир Николов Пройчев от Пещера, се чете името на бившия зам.-министър от времето на Тройната коалиция Ангел Чакъров, информира Marica.bg.

През 2013 година той е продал една от семейните си фирми - "Лама Трейдинг", на Пройчев със задължения към НАП от близо 1,2 млн. лева.

Много интересен и важен факт е, че Ангел Чакъров е баща на самообявилия се за демократ и борец срещу корупцията в Пловдив Любомир Чакъров, както Plovdiv24.bg ви информира преди време

Същият дори ще дава утре пресконференция на тема корупцията в община Пловдив. Би било честно пред обществото, на тази пресконференция първо да коментира семейните данъчни практики и дали той ги подкрепя. Важно е децата на "червените схемаджии" от близкото тъмно минало на страната ни, да застават открито пред обществото, когато искат да заемат активна роля в политическия и обществен живот на града ни. Важно е когато търсят отговори, първо те самите да дадат такива!

Виж коментарите (1)

Още по темата (4):
09.03.2022 Титюков за скандала със социални услуги: Няма как да изследваме до десето коляно кой кандидатства
02.03.2022 Семейството на "бореца" срещу корупцията Любо Чакъров изплува в далавера със социални средства в Пловдив
11.02.2022 Любомир Чакъров с позорен и нелеп опит да се оправдае за прехвърлената фирма със задължения! Вижте цялата схема!
10.02.2022 Ексклузивно: Пловдивският "борец срещу корупцията" Любомир Чакъров е бил съдружник на баща си в скандалната "Лама Трейдинг"
Още новини от Новини от Пловдив:
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).