Бургаски спектакъл триумфира в национален конкурс по актьорско майсторство в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:28 / 28.03.2016
1552
Бургаски спектакъл триумфира на Втория национален конкурс по актьорско майсторство в Пловдив.

Младежки експериментален театър към Национално училище за музикално и сценично изкуство "проф. Панчо Владигеров", безапелационно обра овациите на публика и жури.

Постановката "Има ли смисъл да утепваме мечка?"- от Панчо Панчев с режисьор Христо Хр. Симеонов, получи наградата за най- добър спектакъл в конкурсната програма. Христо е в 12 клас, специалност "Актьорско майсторство" и не за първи път на сцената показва стил и класа. Съвсем заслужено първо място сред актьорите бе присъдено на Стоян Величков, за ролята на Мунчо в пиесата. Стоян е 11 клас , специалност "Актьорско майсторство" и освен първата награда , получи и едногодишна стипендия от Министерството на културата.

Блестящо превъплъщение в образите на Кречаталото, Гунчо, баба Анга, Карамфилка, Халил Бей и Чифтето направиха и Мария Димитрова, Ралица Николова, Симеон Димов, Мартин Йорданов, Йордан Андонов и Христос Стаматиадис.

С индивидуални материали в конкурса се представиха Петър Дичков, Теодор Каракачанов, Христо Хр. Симеонов и Александър Джимджинов, които също завоюваха призови отличия. Младите актьори от бургаското училище по изкуства са възпитаници на Георги Минков, Невена Цанева и Даниела Георгиева.

Вторият национален конкурс по актьорско майсторство в Пловдив се организира от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства с подкрепата на Министерството на културата.

Актьорското присъствие на сцената, атрактивното изпълнение, и добрата техника на говора бе оценявана от жури в състав Валери Кьорлински, Ивана Папазова и Стоян Сърданов.

Театралният форум отново даде възможност на ученици от цялата страна от средните училища по изкуства и младежки театрални формации да демонстрират талант, да обменят опит, идеи и тенденции, както и да коментират и обогатят репертоари си на артисти.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).