Бунарджика в очакване на голям ремонт

Автор: Мариана Панчева
Коментари (11)
07:32 / 11.10.2017
5743
Бунарджика е в очакване на голям ремонт за над 600 000 лева. Амбициозните планове за читателите на Plovdiv24.bg разказа кметът на район "Централен" Георги Стаменов. Проектите могат да бъдат разделени условно на две - едната линия на ремонтите засяга възстановяване на акведуктите на хълма. 60 000 лева вече са заделени за тази дейност, в момента се очакват единствено плановете за управление на хълма, които са за одобрение в София. При добро стечение на обстоятелствата проектът може да стартира през март догодина, сподели Стаменов. 

Освен възстановяването на съоръженията ще се работи и по алеята, водеща към тях. Планът е пътят да стане достъпен за майки с колички, за хора с двигателни проблеми, инвалидни колички и специализирана техника.

Големият план за хълма обаче е на стойност 550 000 лева, а средствата ще бъдат търсени от бюджета на града за следващата година, разказа още районният кмет.

Проектът предвижда да се работи по цялата източна част на Бунарджика, ремонт очакват подпорните елементи, шахтите, осветлението, паважните настилки, пейките, перилата на терасите над акведуктите... т.е. пълен ремонт на инфраструктурата. От парка в подножието чак до Альоша, описа мащаба на замисленото Стаменов. 

Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).