Бул. "Свобода" става "Шан-з-Елизе", разтоварва трафика по "Пещерско шосе"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (39)
15:44 / 19.11.2010
8321
На сметището, което започваше след края на бул. "Свобода", от ул. "Перущица" чак до Хирургиите се е ширнал 27 метра широк път с паркоместа за около 200 автомобила, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Прилича на парижкия "Шан-з-Елизе". Ще разтовари движението по "Пещерско шосе" и ще е най-прекият път до Университетската болница", не скри задоволството си Славчо Атанасов, който заедно с кмета на "Западен" Здравко Димитров инспектира работата по булеварда.

Върху 500-те метра от продължението вече не само е изградена цялата подземна инфраструктура и са поставени стълбовете на уличните лампи, но по половината от отсечката е положен и първият пласт асфалт, увери инж. Цанко Драгиев. При добро време цялата работа ще е свършена преди Коледа.

Кметът благодари на шефа на "Драгиев и ко", че фирмата кредитира общината. Досега от общо 1,2 млн., колкото струва обектът, на изпълнителя е заплатен само проектът. Другите пари са били предвидени от недошлите милиони за софийския боклук.

"Въпреки убийствената криза, ще намерим необходимите средства", закле се Атанасов, който щедро похвали и Здравко Димитров, за когото няколко птичета му донесли, че не пропуска ден без да нагледа работата по новия път. Има идея да се направи екопътека през парка към булеварда.

"С половин километър ще се съкрати пътят на нашите пациенти и линейките до болницата и ще ги извежда директно пред нейното лице", отбеляза изпълнителният директор на УМБАЛ "Св. Георги" доц. Карен Джамбазов, който като заинтересован, също дойде на бул. "Свобода".

На следващ етап булевардът ще бъде продължен с още 2-3 км чак до края на "Пещерско шосе", за това ще трябва да минат отчуждителни процедури и да се намерят още много пари.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (39)

Още по темата (12):
24.09.2019 Добра новина за удължаването на булевард "Свобода"
16.01.2019 Докъде стигна ремонтът на булевард "Свобода"?
22.11.2018 Велоалея по булевард "Свобода" засега няма да има!
21.11.2018 Недоволни пловдивчани няма да блокират булевард "Свобода"
20.11.2018 Протестиращи заплашиха с неподчинение заради ремонт на булевард в
Пловдив
20.11.2018 И това го има в Пловдив - протест заради ремонт на булевард!
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).