Бразилска ТВ със 70 милиона зрители: Пловдив е невероятен град!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (23)
13:42 / 08.07.2016
13395
По съвместен проект между община Пловдив, Министерство на туризма и Министерство на външните работи на България бе заснет репортаж за Пловдив от екип на бразилска телевизия "Record Minas". 

Това е втората по гледаемост телевизия в Бразилия, с аудитория от над 70 милиона зрители. Екипът, който осъществи заснемането, бе придружаван от Ренато Русеф Прадо - почетен консул на България в Бразилия. 

Той е бразилски гражданин от български произход, със седалище на консулството в град Белу Оризонте и консулски окръг, обхващащ щатите Минас Жерайс, където е концентрирана една от най-важните индустрии на Бразилия - минният добив и преработка, и Еспириту Санту, в който е разположен един от най-значимите пристанищни комплекси в страната.

Репортажът за Пловдив е част от мащабен проект на Министерство на туризма, ориентиран специално към бразилския туристически пазар. Представители на пловдивското ОП "Туризъм" и ОИ "Старинен Пловдив" координираха логистично престоя на гостите и ги придружиха по време на заснемането на обектите, извършено по предварително разработен от експертите на двете институции, маршрут. 

Репортажът за Пловдив и археологическия туризъм са основен акцент в целия снимачен проект, състоящ се от общо 5 части. Представени са също розоберът в Карлово и винопроизводството в България. 

Пловдив е описан като "невероятен град, който има прекрасно запазен римски амфитеатър, с 2000 години по-стар от Колизеума в Рим". 

Заснето и излъчено бе и подробно интервю с археолога Мая Мартинова. Освен Античния театър, екипът засне Главната, с новата водна каскада на стълбите на "Каменица".

Виж коментарите (23)
Още новини от Новини от Пловдив:
От днес за две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).