Браво! Престижно отличие за пловдивска ученичка!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:55 / 19.02.2018
6593
Весела Красимирова Бонева е отличена с първа награда от Националния конкурс "Моите детски мечти", организиран от Министерството на образованието и науката и Националния дворец на децата. Шестокласничката от ОУ "Стоян Михайловски" е единственият участник от Пловдив и областта, удостоен с литературна награда в един от най-масовите конкурси у нас, който се радва на нестихващ интерес от страна на преподаватели и ученици.

Представителите на журито в раздела за литературно творчество - Екатерина Капралова от издателство "Летера", Румяна Пашалийска, уредник на Дома музей "Ангел Каралийчев" при Националния дворец на децата и Юлия Близнашка, преподавател в НДД, срещнаха сериозни трудности при определянето на победителите заради голямата конкуренция. 220 ученици от цялата страна се включиха в литературната надпревара със свои есета, стихотворения и разкази.

Наградите на победителите ще бъдат връчени на тържествена церемония в Националния дворец на децата на 22.02. 2018 г. Целта на проявата е да стимулира развитието на детското творчество и въображение и да даде възможност на децата да споделят своите мечти в избрана от тях област на изкуството. Конкурсът е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на учениците през учебната 2017/2018 година.

Престижната награда не е единствена за възпитаничката на Горица Петрова, старши учител по български език и литература в ОУ "Стоян Михайловски" - Пловдив. Весела Бонева е лауреат на Деветия международен конкурс за литературно творчество "Аз обичам Черно море" и на Четвъртия национален литературен конкурс "България в картини и слово". За високите си постижения в областта на литературата е с одобрена номинация за членство в клуб "Успелите деца на България" на фондация "Димитър Бербатов".


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Първи нередности в новоремонтираната Градска градина на Пловдив
Мутренски сцени на бул. "Пещерско шосе" в Пловдив
Продължават ли да се строят панелни сгради в България?
"Параграф 22" за срутилата се къща в Стария град
Певци от цял свят пеят в защита на Альоша в патетичен видеоклип
Шофьор хвърли 100 лева на задната седалка на патрулка, пробите му...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).