Борисов за Калин Георгиев: Аз съм го взел от Пловдив и съм го издигал пост по пост

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:17 / 29.01.2012
2453
Главният секретар на МВР Калин Георгиев стана повод за разгорещен спор в студиото на Радио К2. След критики на премиера Бойко Борисов към работата на МВР и оперативното ръководство на ведомството, Георгиев подаде оставка. Тя обаче не беше приета от Борисов, който след разговор с него на четири очи, го разубеди да остане на поста си.

Вчера водещата на предаването Илияна Беновска попита министър - председателя какво ще стане с "горкия Калин Георгиев" и дали той ще остане на поста си и занапред. "Защо горкия Калин?Какво ви кара да кажете горкия Калин?", попита няколко пъти Борисов.

"Защо горкия? Аз точно това им казах, като ги извиках с Вальо Йорданов..На по 20 години сте полицаи! Не ви отива в случая да мръкнате, а точно обратното - ще излезете и ще кажете, че това е груба тактическа грешка от вас! Лично Калин Георгиев ръководи операцията по издирването на Мирослава от Перник", обясни премиерът.

От думите му стана ясно, че главният секретар на МВР се ползвал с пълната му подкрепа. "Аз съм го взел от Пловдив и съм го издигал пост по пост, за да стигне до най-висшата професионална длъжност. И за това като колега мога да му кажа: "Груба грешка колега! И на Вальо Йорданов (Валентин Йорданов, директор на СДВР, б.р.), който праща маскирани да ловят контрабандисти на цигари, според тях повтарям! Дали са 5 кутии или 5 ТИР-а- то е едно и също! Няма защо да отиват маскирани. Груба полицейска грешка, тактическа грешка, груба грешка на обучение за провеждането на операции! За това министъра ли е виновен, или шефовете, които подписват и дават инстуктаж, за да тръгват момчетата на операции?", попита още премиерът.

Според него, Калин Георгиев и шефът на СДВР Валентин Йоданов не са изкупителни жертви в скандалите с полицейското насилие в страната. В случая, според премиера, ставало дума за самите "занаятчии, които са ръководили полицейските операции.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).