Борислав Савов: Полицаи ми разбиха колата, после ме биха в Трето

Автор: Мария Морунова
Коментари (2)
13:09 / 28.05.2019
8275
"Обвинението е лъжливо и не е вярно!" Това заяви в съдебна зала Борислав Савов, обвинен, че е блъснал полицай с колата си. Обвинението срещу 40-годишния мъж гласи, че на 22 ноември миналата година е пречил на шефа на сектор "Специализирани полицейски сили" - Виктор Празов и на Димо Грозев от Криминална полиция да изпълнят задълженията си по време на акция за наркотици, като с колата си е ударил и повлякъл полицейски служител, не е спрял на подадени звукови и светлинни сигнали, не е изпълнил устни полицейски разпореждания, бягал и възпрепятствал проверка.

Днес бе разпоредителното заседание по делото, като обвиняемият определи обвинението срещу него като невярно. Обмисля и евентуално споразумение с прокуратурата.

Мъжът отказа пред камери да разкаже какво се е случило според него на 22 ноември миналата година. Описа обаче, че на кръговото на Панаира (на бул. "България" - б.а.), докато чакал в трафика, полицейски служители го нападнали. "Започнаха да чупят стъклата на колата, завлякоха ме в Трето районно и ме биха", разказа още Савов.

Престъплението, в което е обвинен Савов, предвижда лишаване от свобода до 5 години, както и глоба от 10 000 до 50 000 лева. Именно заради това дори и съдията посъветва Савов да предпочете споразумение. "Да, ще мислим в тази насока", отвърна 40-годишният мъж.

Ако не се стигне до споразумение обаче, делото ще продължи на 11 юни с разпит на свидетели.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).