Борислав Инчев: Аз няма да се съобразя с призива на ВМРО

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:06 / 27.02.2023
3501
ВМРО няма да регистрира листи и ще участва в изборите за НС с активна кампания "Не подкрепям никого“. Това решение взе Изпълнителният комитет на партията.

В тази връзка интересно мнение изказа Борислав Инчев. Ето какво мисли по темата бившият председател на пловдивската организация:

"През вчерашния ден в информационния поток е изтекла информация, която съм пропуснал. Тази информация е свързана с изразена позиция от ВМРО (по-точно Националния изпълнителен комитет), че на тези избори ВМРО няма да регистрира листи, а ще проведе кампания за гласуване с “Не подкрепям никого".

Наистина останах учуден като го прочетох. Дори мога да кажа изумен. Защо се стигна до тук мисля, че всеки член знае.

Как се стигна до тук мисля, че също се знае.

Наистина, обаче е изумителен призивът да се гласува по този начин.

Аз няма да се съобразя с този призив.

И не защото съм непокорен или защото не съм изпълнителен член на организацията, а защото смятам, че е безумно. Не знам да има политическа партия, която едновременно да участва в избори и като цяло в обществено-политическия живот на дадена държава, но и да не иска да спечели избори или поне да разбере каква част от хората я подкрепят, гласувайки за нея.

Дотук спирам с тези мои размишления. Ясно е, че е време да се свика Конгрес и да се избере председател, който да може да оглави ВМРО и да намери правилния подход, за да се върне доверието на хората.

Ясно е, че и компромисът, който беше направен на последния конгрес с избирането на 3-ма съпредседатели доведе до това положение. Казвал съм, че единият от тримата беше “избран" само за да може да има “мир", но че този съпредседател няма нужните качества и авторитет сред членовете, за да бъде натоварен с такава отговорност.

Затова свикването на Конгрес е от първостепенно значение и е с належаща важност. И провеждането му трябва да е при първа възможност. Ясно е, че тези избори вече са пропуснати.

Но ако отсега не се започне с отправянето на послания, които да отговарят на важните на деня теми, няма при следващи избори резултатът да бъде по-различен от призива “Не подкрепям никого".

Продължавам да припознавам себе си с ВМРО, но започвам да имам усещането, че ръководството губи усещане за това какво вълнува членовете на ВМРО".

Виж коментарите (0)

Още по темата (817):
28.04.2024 Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
17.04.2024 Главчев към Радев: Нямам доверие на двамата министри, предложени за смяна
07.04.2024 От ПП-ДБ призовават Радев да не подпише указа за служебен кабинет
07.04.2024 Лена Бориславова: Служебният кабинет е провокация към ПП
28.06.2023 Трифонов: Всички, които са гласували за ПП-ДБ, всъщност са гласували за Бойко Борисов
24.06.2023 Ето колко струваха последните избори на партиите
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).