"Болница за плюшени мечета" в мол "Пловдив"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:11 / 06.12.2017
5676
"Болница за плюшени мечета" е международен проект, организиран от студенти по медицина в страни като Великобритания, Германия, Австрия, Италия, Франция, Турция, Гърция и много други. За седма поредна година студенти от Медицински университет - Пловдив, членове на Асоциация на студентите медици- Пловдив, Асоциация на студентите по фармация в България и Българска асоциация на студентите по дентална медицина организират и провеждат този проект на територията на Пловдив. 

"Болница за плюшени мечета" е насочен към деца на възраст 3-9 години. Идеята е с игри и забавления да покажем на малчуганите, че посещенията при лекаря не са толкова страшни, както и че болестта е нормална част от живота и те не трябва да се страхуват да я преодолеят. В същото време този проект помага и на нас, студентите, да се запознаем отблизо с детските страхове, вълнения и да се опитаме отсега да изградим връзката лекар - дете (пациент), по правило, основаващо се на взаимно доверие и топлота. В деня на провеждане на събитието всяко дете трябва да донесе своята любима плюшена играчка, която ще бъде нашият "пациент".

Влизайки в ролята на родител, малчуганът ще сподели оплакванията на "детето си" и ще получи препоръки за здравето му от нашите студенти в ролята на лекари. По този начин децата се учат да говорят не само за медицински проблеми, но и да споделят като цяло. Изслушвайки проблемите на техните "деца", ние ще им покажем, че не е лошо да се говори открито за болестите. Ще им покажем също така основните манипулации, които се извършват при рутинен преглед. 

Кампанията традиционно се провежда в два поредни почивни дни в навечерието на коледните празници на обществено място. Предварително ще посетим директорите на детски градини в града, за да бъдат както те, така и родителите и техните деца, своевременно осведомени за събитието. В същите тези детски градини, както и на възлови места в Пловдив, ще бъдат разлепени нашите рекламни плакати. Очаквa се да има засилен интерес и посещаемост, както и отразяване от медиите. Събитието ще се рповеде в мол Пловдив на 16 и 17 декември, ниво +1, срещу "Хиполенд", от 11 до 15 часа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).