Болна жена заживя в жп гарата в Пловдив, синът й я гонел с нож

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (25)
19:26 / 17.07.2016
15402
67-годишната Верка Иванова спи повече от месец на желязна пейка в чакалнята на жп гарата в Пловдив. Болната жена е без покрив над главата.

"Избягах от дома си в пазарджишко село, тъй като синът ми щеше да ме заколи. Започна да пие и да ме тормози. Три пъти ме е гонел с нож, за да се махна", разказа Иванова. 

Тя не е успяла да вземе никакви дрехи и лични вещи. Синът й сменил бравата на входната врата и заминал за Украйна заедно със съпругата си, която е оттам. Майка му се оказала без пари на пловдивската гара. Пенсията й си може да тегли само от клон на банка извън Пловдив, където не е в състояние да отиде, защото едва ходи с два бастуна.

Бившата шивачка признава, че преживява благодарение на милостиви хора, които й дават продукти, вода и дребни суми. Подарили й и одеялце, с което се завива нощем. Наскоро лежала в болница заради проблеми с краката.

"Живи мощи е. Преди време е била 120 кг, сега тежи трийсетина. Железничарите, полицаите от охраната на перона и пътниците се грижат за нея. Купуват й сандвичи, мляко и сладкиши", обясняват продавачките от хранителния магазин на гарата. 

Най-голяма помощ й оказвал Емил Благоев, служител във фирма. Той я закарал да се лекува, а след това и в полицията, за да си извади нова лична карта с настоящ адрес в Пловдив. 

Бившите хазяи на Верка в кв. "Кючук Париж", където е живяла 25 г. до пенсионирането си, се съгласили да се регистрира при тях. Благоев е подал сигнал и в "Социално подпомагане" за бедстващата пенсионерка.

"Направихме веднага проверка на място. В момента й търсим старчески дом, където има сектор за трудно подвижни. Не можем да я изпратим в дом за хора с увреждания, тъй като жената е без ТЕЛК. 

Центърът за временно настаняване в града също не е вариант - там няма кой да й носи храна", коментира шефът на службата Надя Танева

Според нея проблемът ще бъде решен в най-скоро време и болната жена ще получи сигурен подслон.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (25)
Още новини от Новини от Пловдив:
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).