Блокираната поръчка за ремонтите в "Коматево" отложи неотложното

Автор: Мариана Панчева
Коментари (1)
09:15 / 08.04.2018
7774
"120 – 150 000 лева на година са нужни, за да се поддържа уличната мрежа на "Южен" в прилично състояние. Особено зле положението с дупките става при резки смени на времето. И когато липсват средства за кърпене, състоянието им се влошава още повече."

Така кметът на района Борислав Инчев коментира за читателите на Plovdiv24.bg блокираната обществена поръчка за текущи ремонти на улици и булеварди в Пловдив. В нея - освен средствата за района като цяло, са включени и безпрецедентните средства в размер на 1 000 000 лева за ремонти на улици специално за квартал "Коматево".

"Това обжалване ще отложи неотложните ремонти и само ще задълбочи проблема", призна Инчев. Надеждите на администрацията му са след като се получи решение за отпушване на поръчката процедурите да тръгнат бързо, за да може да се инвестира в мрежата докато времето позволява. Изпусне ли се пролетта и лятото, става по-трудно, тъй като самите фирми отказвали да работят през есенно-зимния период заради възможността от некачествено изпълнение, което означава двойна и тройна работа.

"Но при едно добро планиране ще успеем да се справим", категоричен бе райкметът.

"Поръчката значи много за "Южен" и в частност за квартал "Коматево", средствата ще дадат възможност не просто за кърпене, а за преасфалтиране на цели участъци. За първи път районът получава толкова много пари с подобна цел. За първи път се отпускат и толкова пари специално за един квартал", сподели още той. "Без тези средства обаче положението е лошо. 40 000 лева са парите за дупки в годишния бюджет на района, по-голямата част от тях вече са използване. Съвсем скоро няма дори да имаме ресурс дори за пълнене", описа ситуацията в момента Инчев. 

Припомняме, че в края на март старозагорска фирма атакува обществената поръчка за дългоочакваните ремонти на улици в квартал "Коматево". Специално за целта от тазгодишния бюджет на община Пловдив безпрецедентно бяха заделени 1 000 000 лева. Голямата обществена поръчка за избор на изпълнител бе обявена в края на февруари, ден преди отваряне на офертите обаче в Общината постъпи жалба, регистрирана в КЗК, която съдържа искане за налагане временна мярка за спиране на процедурата.

Освен текущия ремонт на уличната мрежа в "Коматево" жалбата стопира още изборът на изпълнители на текущи ремонти на улици и булеварди във всички шест района на Пловдив за обща сума от 2 500 000 (без ДДС) за улиците и булевардите на територията на район "Северен", район "Източен" и район "Централен" и обща сума отново от 2 500 000 (без ДДС) за улиците и булевардите на територията на район "Западен", район "Южен" и район "Тракия". 

Припомняме също, че "Южен" вече е районът с най-много жители на Пловдив (82677 по постоянен според официалните данни от ГРАО), както и втори по площ.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).